Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Vihdissä on kaikki mitä ihminen tarvitsee hyvään elämään" – Pertun Postin vastaava toimittaja Olli Roms kokee kotiseudun olevan iso osa identiteettiä

Kerran vuodessa ilmestyvän Vihti-Seuran kotiseutulehti Pertun Postin tämän vuoden numero on juuri ilmestynyt.

Lehden teemana on Vihti-Seuran omien asioiden lisäksi vihtiläinen urheilu ja Vihdin kirkon 250-vuotisjuhlat.

Vuodesta 2009 ilmestynyt lehti on saanut uuden vastaavan toimittajan. Lehden pitkäaikaisen vetäjän Pentti Kurunmäen tilalle vastaavaksi toimittajaksi on tullut Olli Roms.

Hänelle kotiseutulehden työstäminen on mielekästä puuhaa. Hän kokee kotiseudulla olevan hänelle iso merkitys.

–  Kotiseutu ja Vihti ovat iso osa identiteettiäni. Juureni ovat Vihdissä ja laajemminkin Länsi-Uudellamaalla. Jotta voi olla levollisin mielin elämässä, on tärkeä ymmärtää mistä on tullut. Kotiseudun ymmärtäminen ja sen vaiheiden tunteminen on kiehtovaa, Roms toteaa.

Pertun Posti on vuonna 1946 perustetun Vihti-Seuran kotiseutulehti. Seuran tarkoituksena on kehittää Vihdin alueen kotiseutua, lisätä kotiseututietoutta, asumisviihtyvyyttä sekä kotiseutuhenkeä. Seuraan kuuluu yli 600 jäsentä.

Roms itse on ollut jo pitkään Vihti-Seuran jäsen. Hän sanoo, että Vihti-Seuran merkitys on kirkastunut hänelle iän karttuessa.

– Vihti-Seurassa toimimalla voin aidosti ja syvemmin tutustua Vihtiin. Missään muualla ei näin monipuolisesti opi Vihdin nykypäivään johtaneita kehityksiä sekä ymmärrystä siitä miten nykypäivä on vain jatkumoa aiempien sukupolvien tekemiseen.

Roms sanoo, että hänelle vihtiläisyys on rikkaus.

– Nuorempana saatoin itsekin ajatella, että Vihti on vain Vihti ja ei täällä tapahdu sen kummempia asioita. Iso maailma olisi ollut muka hienompi. Mutta mitä enemmän maailmaa näkee ja elämänkokemusta kertyy, oppii arvostamaan näitä arvokkaita järjestöjä sekä kotiseutua aina vain enemmän. Vihdissä on kaikki mitä ihminen tarvitsee hyvään elämään.

Pertun Posti on lähetetty kaikille jäsenmaksun maksaneille Vihti-Seuran jäsenille. Lisäksi lehteä voi ostaa Il Puntosta Nummelasta, Aurinko Kustannuksesta Vihdin kirkonkylältä tai Vihdin Museolta.

– Seuraava Pertun Posti ilmestyy loppuvuodesta 2023. Suunnittelu on jo käynnistynyt, kertoo Roms.