Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Hawkhillin yrittäjä Annu Huotari: "Oli meidän sukupolvemme aika joko myydä tai ryhtyä yrittäjiksi"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Vuodesta 2010, eli kaksitoista vuotta.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Hawkhill on perheyritys, ja olemme kolmannen polven yrittäjiä Kaisa Ala-Outisen ja Matti Ala-Outisen kanssa. Oli meidän sukupolvemme aika joko myydä tai ryhtyä yrittäjiksi, ja me päätimme, että tottakai jatkamme.

Millaiset ovat työaikasi?

– Tämä on sellaista 24/7 yrittämistä. Silloin täytyy tehdä kun töitä on, ja nyt lähiaikoina niitä on ollut aika paljon. Tämä on tietyllä tavalla elämäntapakin. Työaika on todella joustavaa. Kyllä se on sellaista 50–60 tunnin työviikkoa eikä sitä edes huomaa.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Vaihtelevuus sopii itselleen tosi hyvin.

Annu Huotari

– Riippuu ihan siitä mitä sen päivän tehtäviin kuuluu. Olen tällä hetkellä myös toimitusjohtaja, ja tähän kuuluu paljon kaikenlaista. Tilanteet voivat muuttua lennosta. Jos olen ajatellut, että tänään suunnittelen, teen toimitusjohtajan töitä ja somea, ja sitten käykin ilmi, että joku on sairaana, voi olla että olenkin yhtäkkiä illalliskokki.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Se voi pitää sisällään mitä vain. Esimerkiksi viime viikolla oli päivä, jolloin aamulla puhuin viidellekymmenelle Visit Finlandin edustajalle ympäri maailmaa vastuullisuudesta ja sen jälkeen tarjoilin lounasta ja otin vastaan vieraita. Teen paljon meidän sosiaalista mediaa ja otan kuvia. Olen myös luonto- ja eräopas, ja jos vain ehdin niin teen mielelläni sitäkin.

Ehditkö pitää taukoja?

– En työpäivän aikana juurikaan. Lounas menee usein töiden ohessa. Pyrin rauhoittamaan viikonloppuja, jos ei ole päivystystä.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Tarkistan sähköpostit tai teen jonkin sosiaalisen median jutun.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Työkin on välillä aika fyysistä, mutta pyrin pitämään yllä liikuntaan liittyviä harrastuksia. Vaikka tuntuu ettei olisi aikaa, yritän raivata tilaa liikunnalle edes kolme kertaa viikossa. Se auttaa jaksamaan. Jos on tosi stressaantunut, auttaa kun lähtee metsään kävelemään, hiihtämään tai lumikenkäilemään. Olen myös harrastanut pitkään keramiikan tekoa. Tässä on oppinut, että on pakko välillä ajatella itseäänkin. Työ ei lopu koskaan.

Mikä on työssäsi parasta?

– Vaihtelevuus sopii itselleni tosi hyvin. On mahdollisuus tavata ihmisiä ympäri maailmaa ja on todella ihania yhteistyökumppaneita. On ihanaa, kun näkee, että yrityksessä tapahtuu kehitystä. Olemme saaneet paljon aikaan kahdessatoista vuodessa mutta on ehkä sukuvika, että emme oikein osaa pysähtyä juhlimaan sitä, mitä olemme saavuttaneet.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Varmaankin ajanhallinta on itselleni vaikea juttu. Stressinsietokyky on kyllä kehittynyt vuosien aikana aika hyväksi.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vuorossa on Annu Huotari, yksi vihtiläisen matkailuyrityksen Hawkhillin yrittäjistä.