Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keittiössäsi voi piillä mahdollisuus tulipaloon – Tässä on loppuvuoden kaksi vaarallisinta päivää

Nyt alkaa kotikeittiöiden vuoden kiireisin aika, ja se näkyy piikkinä myös palovahinkotilastoissa. Yleisimmin keittiöpalo saa alkunsa, kun ruoka unohtuu kiireessä liedelle tai lieden lähettyville jää jotakin helposti syttyvää. Asiasta kertoo vakuutusyhtiö If tiedotteessaan.

Vakuutusyhtiö Ifin vahinkotilastojen (2015–2021) mukaan jouluviikolla ja uutena vuotena sattuu kaksinkertaisesti palovahinkoja tavallisiin talvipäiviin verrattuna. Suurin osa johtuu ruoanlaitosta tai kynttilöistä.

Jouluaatonaatto ja jouluaatto ovat riskialtteimmat päivät keittiössä. Noina päivinä sattuu kaksinkertaisesti keittiöstä alkaneita palovahinkoja muihin joulukuun päiviin verrattuna. Yleisin syy paloille löytyy hellasta – joko ruoka unohtuu liedelle tai sen päälle tippuu jotain syttyvää.

– Talouspaperit ja patalaput olisi hyvä sijoittaa kauas liedestä. Myös pienet lapset ja eläimet kannattaa pitää pois keittiöstä kokatessa, kommentoi Ifin omaisuusvakuutusten vakuutuspäällikkö Ismo Ruokoselkä.

Keittiön turvallisuudesta voi huolehtia myös pitämällä uunin ja liesituulettimen puhtaana. Joulun suursiivous on hyvä hetki puhdistaa liesituuletin vanhasta rasvasta, joka kerääntyessään lisää paloriskiä.

Joulupöydässä kannattaa muistaa kiinnittää huomiota myös kattauksen turvallisuuteen. Joulupöydän kynttilät ovat kauniita ja ne on syytä sijoittaa aina palamattomalle ja tasaiselle alustalle, etteivät ne pääse rosollia kurottaessa kaatumaan.