Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin Yöjalka ry sai muhkean avustuksen toimintansa ylläpitämiseen – "Avustus auttaa yhdistystä pysymään pystyssä"

Vihdissä 32 vuotta toiminut Yöjalka ry sai muhkean avustuksen toimintansa ylläpitämiseen. Avustuksen lahjoitti nuorten hyväksi toimivalle yhdistykselle Nummelan K-Citymarketin kauppias Antti-Jussi Kivi.

Avustussumma on 5 500 euroa. Lahjoitettava summa on peräisin kauppiaan kesällä järjestämästä hyväntekeväisyysgolfista. Kivi avusti Yöjalkaa toisen kerran. Ensimmäinen kerta oli viime vuonna.

Avustuksen vastaanotti Yöjalka ry:n järjestösihteeri Niina Bödo. Hän kertoo avustuksen tulevan todelliseen tarpeeseen. Avustus menee henkitoreissaan olevan yhdistyksen toiminnan ylläpitämiseen.

– Tämä on ihan äärettömän tärkeä avustus. Avustuksen turvin saamme maksettua tilavuokran ja laskut, Bödo toteaa.

Yöjalka toimii Eroittajan talon toisessa kerroksessa Nummelassa.

Yöjalka on hakenut toimintaansa tukea Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustushaussa. Se, tuleeko tukea selviää kevään aikana. Siihen asti yhdistys pärjää saamallaan avustuksella. Vihdin kunta avustaa Yöjalkaa 500 eurolla vuodessa.

Kivi on kohdistanut tukensa kauppiasuransa aikana Nummelassa aina paikallisten vihtiläisten nuorten toimintaan tavalla tai toisella. Kaupassa on esimerkiksi neljä tv-ruutua, jonka kautta vihtiläiset järjestöt voivat markkinoida toimintaansa. Kivi tarjoaa alustan ilmoittelulle ilmaiseksi ja järjestöt hoitavat itse sisällön seuratauluihin.

Yöjalka on vuonna 1990 toimintansa aloittanut ja vuonna 1991 rekisteröity uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vapaaehtoisjärjestö. Yöjalan toimintamuotoihin kuuluvat katupartiointi ja tukihenkilötoiminta. Toiminnan kohderyhmänä ovat nuoret. Sovittelutoiminta yhdistyksessä loppui vuonna 2018.

Katupartiointi on Yöjalan näkyvin ja vanhin osa. Partioinnilla pyritään turvaamaan vihtiläisten nuorten toimintaa. Koulutetut aikuiset kiertävät kadulla nuorten keskuudessa antaen heille tarvittavaa apua ja sosiaalista yhdessäoloa.