Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolme kukkaa pitää pintansa jouluna – Ja näin paljon tänä vuonna kaatui Suomessa joulukuusia

Joulupuuseuran arvion mukaan Suomessa pystytetään tänäkin jouluna noin 1,4 miljoonaa joulukuusta. Luku sisältää myös julkisissa tiloissa olevat joulukuuset. Asiasta kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Suomessa myytävistä joulukuusista vajaa miljoona tulee kotimaisilta joulukuusiviljelmiltä, noin 300 000 haetaan omasta metsästä ja noin 150 000 puuta tuodaan ulkomailta.

Leppävaarassa on syntynyt poikkeuksellinen jouluperinne, johon osallistui viime jouluna jo 300 kävijää – "Olemme muutenkin melkein kuin yhtä perhettä"

Tullin tietojen mukaan Suomeen tuotiin vuonna 2021 yhteensä 51 000 joulupuuta. Puita tuotiin Suomeen Tanskasta ja Ruotsista.

Pihlajamäen kuuluisa "nälkiintynyt" joulukuusi loi täysin uuden trendin – "Ajattelin, että pakkohan se on minunkin"

Joulupuiden vienti Suomesta muihin maihin on vähäistä. Vuonna 2021 Suomesta ei viety ulkomaille yhtään joulupuuta.

Plantagenin kyselytutkimuksen mukaan 65 prosenttia suomalaisista aikoo hankkia kuusen jouluksi. Tänä vuonna 40 prosenttia aikoo hankkia aidon ja 25 prosenttia muovisen joulukuusen.

Tärkeimmät kriteerit joulukuusen valinnassa ovat, ettei siitä varise neulasia, se on korkealaatuinen, sopii sisustukseen, on edullinen ja on kasvatettu luonnonmukaisesti.

Jauhiaiset ja kääriäiset saapuvat kuusen mukana, siplarit viihtyvät hyasinteissa – nämä hyönteiset tulevat jouluksi kotiisi

Plantagenin kyselytutkimuksen mukaan suosituin joulukukka on joulutähti (29 %), toiseksi suosituin hyasintti (19 %) ja kolmanneksi suosituin amaryllis eli ritarinkukka (16 %). Noin puolet suomalaisista voisi harkita kukkien antamista joululahjaksi.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomen kasvihuoneissa kasvatettiin vuonna 2021 noin 2,5 miljoonaa hyasinttia, 1,5 miljoonaa joulutähteä ja 1,2 miljoonaa ritarinkukkaa.

Kauppapuutarhaliiton mukaan joulukukkia viljelee Suomessa noin 50 kauppapuutarhaa.