Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Minä lapsena | Vihdin Kriisikeskuksen johtaja Leena Tiitto eli lapsuutensa turvallisessa ja rakastavassa ilmapiirissä

Minä lapsena -sarjassa tutut vihtiläiset muistelevat lapsuuttaan. Vuorossa kriisikeskusjohtaja Leena Tiitto.

Synnyin 7.11.1968 Nivalassa, jossa asuin 9 kuukautta. Sen jälkeen perheemme muutti Lohjan kautta Vihtiin. Lapsuuden kotini oli Vihdin Otalammella kauniin luonnon keskellä. Muistan, kuinka isä ja äiti rakensivat omaa kotia ja muuttopäivä oli jännittävä.

Perheeseeni kuuluivat äiti, isä, isoveli, minä ja kaksi nuorempaa siskoa. Nuorin siskomme kuoli 10-vuotiaana ja isämme myöhemmin juuri eläkkeelle jäätyään. Äidin ja isän suvut ovat isoja ja monenlaisia tapahtumia on sisältynyt lapsuuteeni. Mieleenpainuvana on, että jo lapsena monenlaisten tunteiden huomioiminen oli tärkeää. Ilojen ja surujen läpi elämä on kantanut eteenpäin.

Äiti ja isä pitivät meistä hyvää huolta. Lapsuuteni elin turvallisessa ja rakastavassa ilmapiirissä ja kotoani sain paljon hyviä arvoja elämään, kuten lähimmäisenrakkaus, kunnioittaminen, oikeudenmukaisuus, ahkerasti parhaansa tekeminen, rehellisyys ja luotettavuus. Olin lapsena toisaalta rauhallinen ja toisaalta toimelias. Tein asiat huolellisesti ja tunnollisesti, optimistisesti ja positiivisesti luottaen tulevaisuuteen vanhempieni esimerkkiä seuraten. Tunnistan näitä piirteitä itsessäni edelleen.

Me lapset olimme todella touhukkaita ja leikimme yhdessä paljon ulkona naapureiden lasten kanssa. Kolusimme metsiä ja keksimme monenlaisia yhteisleikkejä, hiihdimme, luistelimme, juoksimme ja uimme.

Vaikka touhusimme yhdessä sisarusteni kanssa paljon, usein vetäydyin lukemaan jotain kirjaa omaan rauhaani. Pidin piirtämisestä ja maalaamisesta. Pienenä tyttönä kirjoitin ystäväni kirjaan taiteilija, kun kysyttiin, mikä sinusta tulee isona. Olenkin elvyttänyt lapsuuden ja nuoruuden harrastustani ja alkanut maalaamaan.

Ala-asteen kävin Siippoon koulussa ja ylä-asteen ja lukion Vihdissä. Yhteisöllisen opistovuoden jälkeen suoritin yliopistotutkinnon. Minulla on ihana perhe. Menin nuorena naimisiin mieheni kanssa ja meillä on kaksi poikaa. Olen kohta 6-vuotiaan tytön mummo. Yhdessä toisten kanssa oppimaani olen saanut käyttää luovasti, rohkeasti, hyvällä tahdolla ja rakkaudella lähipiirissä, yhteisöissä ja eri ikäisten kanssa kohdatessamme. Toivoa, voimaa ja iloa!