Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Studio Vihtkarin yrittäjä Lassi Kiviniemi: "Olen ollut ja olen yhä aika monessa mukana"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Kohta 39 vuotta. Aloitin yrittäjänä vuoden 1984 alkupuolella.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Veri veti yrittäjäksi. Yrittäjäura alkoi urheilukauppiaana. Perustimme vanhemman veljeni kanssa silloin urheiluliikkeen. Siinä yhdistyi harrastus ja työ samassa, myimme sellaisia tuotteita mitä harrastimme. Siinä oli ehkä sellainen ajatus tulevaisuuden työpaikan varmistamisesta itselle. Osakkaana olen ollut ja olen yhä aika monessa mukana. Vihtkarin yrittäjänä aloitin 1990-luvulla, olisiko ollut 1996.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työajat ovat hyvin joustavia. Välillä tehdään pitkiä päiviä, riippuen siitä mikä asia on menossa, ja sitten otetaan taas takaisin.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Taukoja pidetään kun on tauon aika.

Lassi Kiviniemi

– Katson sähköpostit.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Paljon puhelimessa oloa, puhelin hallitsee työpäivää. Asiakaskontaktointia, tilauksia, suunnittelua, talouteen liittyviä asiointeja, joskus jopa reklamointeja puolin ja toisin. Teen myös kokonaiskuvan suunnittelua koko ajan.

Ehditkö pitää taukoja?

– Ehdin. Taukoja pidetään kun on tauon aika. Esimerkiksi säännöllinen ruoka-aika ei ole mahdollista vaan tulee ihan miten sattuu riippuen päivän töistä.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Katson talouden ja sähköpostit.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Liikunta on oma juttuni ja olen kova penkkiurheilija. Ulkoilu ja ulkoliikunta eri muodoissa on kovin mieluisaa, on se sitten hiihtoa tai pipolätkää tai muuta.

Mikä on työssäsi parasta?

– Asiakkaat, aina.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Tulevaisuuden ennakointi.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vuorossa on vihtiläisen Studio Vihtkarin ja Kiviniemi Yhtiöiden yrittäjä Lassi Kiviniemi.