Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Urkuri Jan Lehtola Vihdin kirkossa loppiaisena – julkaissut yli 50 äänitettä

Urkuri Jan Lehtola konsertoi loppiaisena Vihdin kirkossa. Hänellä on ohjelmassaan jouluun liittyvää urkumusiikkia.

– Vihdin kirkon kaksilla uruilla barokin ja romantiikan musiikillinen maailma sanallistuu kimmeltävien sävelten muotoon, kuvailee Lehtola.

Hän esittää alkuun Friedrich Luxin ja Johann Sebastian Bachin teoksia. Lux on monille vielä tuntematon menneisyyden nimi, sillä Lehtola on vasta nauhoittanut Luxin teokset Raahen ja Kemin kirkon uruilla englantilaiselle levymerkille. Konsertin Jokeri on päätteeksi kuultava Marie-Joseph Erbin toinen urkusonaatti. Strassburgilaisen mestarin teos perustuu tutuille jouluisille sävelmille. Erb on Luxin tavoin vielä monille tuntematon ja hänenkin tuotantonsa on vähitellen dokumentoitumassa äänitteelle.

Jan Lehtola on ahkera ja monipuolinen taiteilija. Hän on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yliopistonlehtori ja puheenjohtaja Musiikkiyhdistys Organo Novossa sekä Musiikkitalon urkukonserttitoiminnasta vastaavasta yhdistyksessä. Lehtola on julkaissut yli 50 äänitettä ja useita musiikkitieteellisiä julkaisuja. Konsertista onkin mahdollista ostaa äänitteitä omakustennehintaan kotiin.

Jan Lehtolan urkukonsertti 6.1. kello 18 Vihdin kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.