Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläinen maanrakennusurakoitsija Camilla Kuivalainen: ”En oikeastaan edes tiedä, miksi tämä ala on niin miesvaltainen”

Camilla Kuivalaisen mielestä maanrakennusala sopii hyvin visuaalisuutta rakastavalle.

Kaunis nainen kaivinkoneen puikoissa saa monen hieraisemaan silmiään. Vihtiläinen Camilla Kuivalainen kertoo päätyneensä maanrakennusalalle sattumalta. Mutta onneksi päätyi, sillä työ tuntuu omalta.

– En oikeastaan edes tiedä, miksi ala on niin miesvaltainen, Kuivalainen toteaa ja kertoo sitten, että varsinaista voimaa työssä ei vaadita.

– Meillä on lapiohommissa yksi nainen ja siskonikin on ollut meillä töissä, omaa KuCa Kaivaa Oy:tä vuodesta 2011 pyörittänyt Kuivalainen kertoo.

Sukupuoleen sidottuihin ennakkoluuloihin Kuivalainen ei ole törmännyt. Asiakkaita ei tekijän sukupuoli kiinnosta: pääasia on vain se, että tulee hyvää jälkeä.

Ja sellaistahan tulee – oman kädenjäljen näkeminen tuntuu palkitsevalta.

– Mä tykkään siitä, kun näen muutoksen. Tykkään tehdä pihoja, ottaa ennen ja jälkeen -kuvat. Mun kaltaiselleni visualistille tämä sopii, Kuivalainen sanoo ja lataa mielellään kuvia työstään myös sosiaaliseen mediaan.

Yksi Kuivalaisen Instagram-seuraajista sattui olemaan Korkeasaaren kiinteistöjohtaja. Ja se poiki työkeikan.

– Korkeasaaressa tehtiin käytännöllisiä muokkauksia. Esimerkiksi reunakivimuodostelmaa, Kuivalainen kertoo, mutta sanoo sitten, että 99 prosenttia asiakkaista on yksityisiä kiinteistöjä.

Pääasiassa pihoja ja suurin osa pihoista on uudiskohteita. Saneerauskohteitakin on jonkin verran: salaojaremontteja, yksittäisiä pieniä maisemanmuokkauksia sekä mm. sadevesiongelmien ratkomista.

– Pihat ovat kaikki erilaisia. Osista pihoista löytyy suunnitelmia ja osista ei. Kaivinkoneen kuljettajillakin on paljon näkemyksiä, ja asiakkaat arvostavat tätä, Kuivalainen kertoo ja toteaa monen asiakkaan olettavan, että myös puutarhurin palvelut kuuluvat toimenkuvaan.

– Ehkä siksi, koska olen nainen, Kuivalainen virnistää ja pudistaa sitten päätään.

– En kyllä ole puutarhuri, vaikka työn visuaalisesta puolesta tykkäänkin. Pelkkä kaapelin kaivuu ei ole niin motivoivaa, Kuivalainen nauraa.

Alalle Kuivalainen kertoo päätyneensä sattumalta, kun matalapalkkainen hevosenhoitajan pesti houkutti kohti uusia tuulia. Maanrakennusala oli aluksi tuntematon, mutta oppisopimuspaikka vei mennessään ja antoi hyvät eväät ammattitaidon kehittymiselle.

Nyt Kuivalaisen KuCa Kaivaa -yritys on juuri saanut vuoden työt tehtyä ja talviloma kutsuu jokikuntalaista yrittäjää. Vuosi on ollut haastava, lähinnä työntekijöiden saatavuuden suhteen.

– Tekijöitä ei ole jonossa, ja se on vaikeuttanut asioita, mutta nyt on hyvä fiilis, Kuivalainen sanoo ja kertoo maanrakennuksen olevan alana sellainen, että kesällä painetaan pitkää päivää ja talvella lumen tultua hiljenee.

Kuivalainen sanoo arvostavansa myös sitä, että yrittäjänä on mahdollista pitää lomaa. Tämän vuoden talvilomalle on suunnitteilla matkustusta.

– Meinasin pitää pienen karkureissun. Normaalisti lomilla hengaan kotona hevosten ja kissojen kanssa, mutta nyt meinasin hankkia hevosille hoitajan ja lähteä muille maille vähäksi aikaa, Kuivalainen suunnittelee ja naurahtaa sitten, että ehkä omallekin pihalle olisi jotain tehtävä.

Suutarin lapsella ei nimittäin, ainakaan tässä tapauksessa, ole kenkiä. Omalla pihalla on metri lunta ja paljon keskeneräistä tehtävää.