Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Kilta palkitsi nuoria vihtiläislupauksia

Viivi Väistö on taitoluistelija, Sebastian Sonntag kilpailee brasilialaisessa jiu-jitsussa ja lukkopainissa.

Nummelan Kilta on jo vuosien ajan palkinnut vihtiläisiä nuoria lupauksia, jotka ovat tehneet Vihtiä tunnetuksi omalla menestyksellään urheilun tai kulttuurin saralla.

– Haluamme osaltamme näin tukea vihtiläisiä nuoria menestyjiä ja rohkaista heitä jatkamaan upeaa tekemistään, toteaa Nummelan Killan kiltakomentaja Tauno Maksniemi.

Tänä vuonna Killan stipendeillä palkittiin nummelalaiset Viivi Väistö, taitoluistelu, ja Sebastian Sonntag, brasilialainen jiu-jitsu ja lukkopaini. Molemmat nuoret urheilijat ovat saavuttaneet menestystä omissa lajeissaan. Stipendit luovutti palkituille kiltakomentaja Tauno Maksniemi.

Viivi Väistö on nummelalainen taitoluistelija. Hänellä on kokemusta useista kansainvälisistä taitoluistelutapahtumista ja kilpailuista vuodesta 2011 lähtien.

Hän luisteli kultaa vuonna 2015 Skotlannissa käydyissä Inclusive Skating -kisoissa, joka on kehitysvammaisten urheilun yksi suurista tapahtumista maailmassa. Myös vuoden 2022 Special Olympics -maailmankisajoukkueeseen valinta on yksi Viivin isoimpia saavutuksia – kilpailun piti olla Venäjällä, mutta koronatilanteen takia se peruuntui. Seuraavat talvimaailmankisat järjestetään 2025 Torinossa Italiassa.

Espoossa järjestettävissä Finlandia Trophy -kisoissa on luistelijoita useista maista. Viivi on osallistunut kisaan kolme kertaa, ja voittokin on tullut.

Viivi edustaa Vihdin Taitoluistelijoita Myllyt-erityisryhmässä. Joukkueharjoitukset ovat Nummelan jäähallilla, ja niiden lisäksi Viivi käy Vihdin kunnan yleisöjäillä kolme kertaa viikossa. Viivi harrastaa myös jalkapalloa, yleisurheilua ja muskaria.

Urheilullisessa Väistön perheessä harrastetaan monipuolisesti urheilua ja liikuntaa niin kesä- kuin talvilajien parissa. Viiville siskon pesäpallopelit ovat kivaa seurattavaa ja tärkeää yhdessäoloaikaa isovanhempien kanssa.

Sebastian Sonntag on 18-vuotias nummelalainen, joka kilpailee brasilialaisessa jiu-jitsussa ja lukkopainissa. Lajit vaativat pitkäjänteistä harjoittelua ja fyysisten ominaisuuksien lisäksi myös vahvuutta henkisellä tasolla.

– Tekniikka on tärkeää, mutta voitot kilpailuissa saavutetaan monesti lopulta mentaalisen taiston kautta, kertoo Sebastian.

Kamppailulajien harrastamisen Sebastian aloitti 7-vuotiaana isänsä mukana. Hän harjoittelee useita kertoja viikossa, pääosin Espoossa, mutta ajoittain myös Nummelassa ja Lohjalla. Apunaan hänellä on fysiikka- ja lajivalmentaja.

Päämäärätietoinen harjoittelu on tuottanut tulosta ja menestystä: 9 nuorten suomenmestaruutta, 7 aikuisten suomenmestaruutta, 3. sija nuorten EM-kisoissa ja 2. sija lukkopainin SM-kisoissa korkeimmalla tasolla.

Sebastianin tavoitteissa on menestyä kansainvälisesti. Brasilialaisen jiu-jitsun arvokisoja järjestetään vuosittain, mutta lukkopainissa MM-kisat ovat joka toinen vuosi, ja sinne on erittäin vaikea päästä. Lähitavoitteena on brasilialaisen jiu-jitsun SM-kisat sekä tammikuussa EM-kilpailut.

Tavoitteellisen kilpaurheilun ja opiskelut Sebastian on saanut yhdistettyä etälukion avulla. Otavan opiston nettilukiossa opiskellaan omaan tahtiin, ja Sebastianilla on menossa kolmas vuosi. Pian ovat ylioppilaskirjoitukset edessä.

KORJAUS 1.2.2023 klo 11.17: Muokattu kilpailun nimeä.