Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tässä ratkaisu vuodenvaihteen rakettipaniikkiin? – Paukkuaroille koirille sävellettiin rauhoittavia sointeja ja kissoille kehräysmusiikkia

Vuodenvaihde on monille lemmikeille rankkaa aikaa. Ulkona paukkuvat raketit pelottavat koko pitkän juhlapäivän, ja uloskin voi olla vaikea mennä.

Nyt koirille ja kissoille on tuotettu kaksi omaa, rauhoittavaa ääniraitaa, jotka voi ladata ilmaiseksi Youtubesta. Äänitteissä on otettu huomioon eläinlajien erityispiirteet.

Asiasta kertoo lemmikkitarvikeketju Musti ja Mirri lähettämässään sähköpostissa.

Musiikin äänimaisemat on säveltänyt freelance-äänisuunnittelija ja muusikko Mikko Saarinen, joka tunnetaan Roope Salminen & Koirat -yhtyeen rumpalina. Sen lisäksi Saarinen opiskelee musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa.

https://www.youtube.com/watch?v=GoKnTV5eHv4

Saarisen äänisuunnittelun lähtökohtana ovat olleet äänet, joita koirat ja kissat kokevat miellyttäviksi sekä aiheeseen liittyvät tieteelliset tutkimukset.

Koiria rauhoittavat pehmeät sointivärit, hitaat muutokset ja tasainen pulssi, kun taas kissojen musiikin tulisi sisältää esimerkiksi kehräystä.

Musiikkia sävellettäessä oli otettava huomioon eläinten kuuloalueet ja niiden herkkyys tietyille taajuuksille – sekä tietenkin myös se, että musiikki miellyttää lemmikin omistajan korvia.

https://www.youtube.com/watch?v=cmNOGeaaqxI

– Koiria ja kissoja rauhoittavan musiikin säveltäminen oli mielenkiintoinen haaste ja onkin todella jännittävää nähdä, minkälainen vaikutus musiikilla on lemmikkien tunnetiloihin, Saarinen kertoo.

Haastavinta Saariselle oli sisäistää ajatus, että teen nyt musiikkia eläimille enkä ihmisille.

– En voinut nojata totuttuihin työtapoihin, vaan äänen tuotantoon ja kokonaisuuden miksaukseen liittyvät ratkaisut piti pyrkiä tekemään eläimen korvia ajatellen. Tietysti tavoitteena oli saada aikaan äänimaailma, joka on myös ihmisille mukavaa kuultavaa, Saarinen mainitsee.