Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ovatko Wille Rydmanin päivät kokoomuksessa tulleet päätökseensä? – "Itsekin osaan asiasta omat johtopäätökseni vetää"

Kansanedustaja Wille Rydman (ryd.) pohtii tuoreessa blogikirjoituksessaan lähtöä oman emopuolueensa eli kokoomuksen riveistä. Tällaisia johtopäätöksiä voi tehdä blogitekstin viimeisestä kappaleesta.

– Kun nyt näyttää ilmeiseltä, ettei kokoomuksesta puolueena löydy riittävästi väkeä näitä sen johdon linjauksia kyseenalaistamaan, niin luonnollista toki on, että itsekin osaan asiasta omat johtopäätökseni vetää.

Erityisesti Rydman kritisoi kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen toimintaa, ja uudessa blogitekstissään myös puheenjohtaja Petteri Orpon ratkaisuja. Kaksikko on pitänyt kuukausien ajan Rydmanilta kokoomusryhmän ovet säpissä.

Syyskuussa Rydman perusti oman eduskuntaryhmänsä, Ryhmä Rydmanin.

Rydmanin maisema tummeni kesäkuussa, kun Helsingin Sanomat julkaisi jutun, jossa Rydmanin kerrottiin usean vuoden ajan käyttäytyneen nuoria naisia kohtaan tavalla, jossa oli ahdistavia piirteitä. Lehti oli myös haastatellut useampaa Rydmanin kanssa tekemisissä ollutta nuorta naista. Jutussa tuotiin ilmi myös se, että Rydmania ei epäillä mistään rikoksesta.

Kaksi naisista kertoi alkaneensa tavata Rydmania ollessaan vasta yläasteella. Kaikki yhdeksän naista ovat iältään noin 8–10 vuotta kansanedustajaa nuorempia.

Keskusrikospoliisi aloitti Rydmaniin liittyen esitutkinnan heinäkuussa. Joulukuussa esitutkinta valmistui, ja sen perusteella Rydmania ei päätetty syyttää väitetystä raiskauksesta.

Rydman on koko ajan suhtautunut Helsingin Sanomien toimintaan erittäin kriittisesti, jopa happamasti.

Poliisi aloitti elokuussa esitutkinnan koskien Helsingin Sanomien uutisointia. Tutkinnassa on kaksi rikosnimikettä: törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen.

Rydman huomioi Helsingin Sanomat muun muassa marraskuussa, kun Helsingin Sanomien sittemmin tehtävistään vapautettu päätoimittaja Kaius Niemi ajoi humalaisena autollaan Sanomatalon parkkihallin seinään.

– Sopii kauniisti draaman kaareen, että mies, joka päätoimittajakaudellaan teki Helsingin Sanomista maan johtavan törkyjuorulehden ja paljasti jutuissaan valtion turvallisuussalaisuuksia, päättää "journalistisen" uransa ajelemalla kännissä päin seiniä Sanomatalon parkkihallissa, Rydman kirjoitti 18. marraskuuta Twitterissä.