Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otalampelainen Kia Hutri, 12, yllätti luokkakaverit: Kutsui Kiira Korven mukaan kirjaesitelmään

Luistelua harrastava Kia Hutri kertoo saavansa esikuvastaan paljon energiaa.

Otalampelainen koululainen Kia Hutri, 12, on intohimoinen luisteluharrastaja. Jo päiväkodista asti luistelua harrastanut Hutri treenaa jo hyvin tavoitteellisesti. Luistelutreenejä on viikossa joka päivä paitsi torstaisin. Lauantaisin on kahdet treenit.

– Tavoitteenani on Suomen mestaruus, määrätietoinen Hutri sanoo.

Hutrin esikuva on tunnettu suomalainen taitoluistelija Kiira Korpi, jolta Hutri on saanut paljon inspiraatiota omaan luisteluunsa.

Joulun alla Otalammen koulussa Hutrin luokka sai äidinkielen tunnilla tehtäväksi pitää kirjaesitelmän. Luistelusta innostuneelle Hutrille kirjaesitelmän aihe oli helppo keksiä: Hän päätti esitellä Kiira Korven elämäkerran. Ehjäksi särkynyt -nimisen elämäkerran on kirjoittanut Jere Nurminen.

– Olen sekä lukenut että kuunnellut sen äänikirjana useampaan kertaan. Se on tosi hyvä kirja, joka kertoo luistelijan elämästä. Voin samaistua moniin asioihin, mitä kirjassa kerrotaan, Hutri sanoo.

Kun koulussa oppilaiden oli aika esitellä omat kirjansa, järjesti Hutri luokkakavereilleen jymy-yllätyksen. Hän oli nimittäin saanut houkuteltua mukaan tilaisuuteen itse kirjan kohteen, Kiira Korven. Tästä hän ei ollut hiiskunut luokkakavereilleen lainkaan etukäteen. Vain opettaja tiesi ennakkoon yllätyksestä.

– Koko luokka meni hiljaiseksi, kun Kiira tuli sisään. He olivat niin yllättyneitä. Esitelmän jälkeen monet halusivat Kiiran kanssa yhteiskuvaan, Hutri kertoo hymyillen.

Hutri onnistui houkuttelemaan Kiira Korven mukaan esitelmäänsä, sillä Korpi on jo jonkun aikaa toiminut Hutrin koreografina ja eräänlaisena mentorina. Yhteistyö alkoi vuonna 2020, jolloin Hutri alkoi lähettää Kiira Korvelle viestejä Instagramissa. Korpi asui vielä tuolloin USA:ssa.

– Minä pommitin häntä viesteillä ja pyysin moneen kertaan, että voisiko hän tulla vieraaksi minun Instagramin live-lähetykseen, Hutri kertoo.

Lopulta Kiira suostui Hutrin pyyntöön.

– Olin ihan ihmeissäni, kun Kiira sitten suostui mukaan! Instagram-livessä oli tuolloin satoja katsojia ja olin ihan innoissani. Juttelimme siinä hänen kanssaan kaikenlaista luisteluun liittyvää.

Myöhemmin Hutri tarvitsi luisteluunsa uutta ohjelmaa. Hutrin äiti Kirsi Hutri päätti kysäistä Kiira Korvelta, suostuisiko tämä tekemään koreografian Kialle.

– Kiira Korpi on pitänyt Vapaudu jäällä -kursseja ja siitä tuli mieleeni, että voisiko hän tehdä myös Kialle ohjelman. Hän suostui ja muutettuaan Suomeen hän on treenannut Kian kanssa useamman kerran, Kirsi Hutri kertoo.

Kia Hutri sanoo, että hän on oppinut Kiiralta paljon luistelusta.

– Saan Kiirasta valtavasti energiaa ja voimaa, Hutri sanoo.