Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Joenrinne Filmsin yrittäjä Eero Joenrinne: "Olen aina tiennyt, että alan joskus yrittäjäksi"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Helmikuun alussa 10 vuotta.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Olen aina tiennyt, että alan joskus yrittäjäksi. En vain tiennyt, mitä tekisin yrittäjänä tai minkä alan yrittäjä olisin. Kymmenen vuotta sitten tarjoutui tilaisuus ryhtyä yrittäjäksi ja tartuin siihen.

Millaiset ovat työaikasi?

– Aloitan työt kahdeksalta ja lopetan työt puoli neljän jälkeen. Välillä toki kuvaukset tai deadline vaativat pidempiä työaikoja ja viikonlopputöitä.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Jos en ole kuvauksissa tai kuvaamassa tai etsimässä kuvauspaikkoja tai palaverissa asiakkaiden kanssa tai luonnossa, ensimmäiset hetket työpäivästäni kuluvat yleensä katsomalla YouTubesta uusien kuvauskalustojen esittelyitä tai etsimällä inspiraatiota uusista kuvaustyyleistä tai vain sketseille nauraen.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Kuvauksia, kuvauksien suunnittelua, käsikirjoittamista, kaluston huoltoa, leikkaamista, värimäärittelyä, musiikin etsintää videoihin, musiikin tekemistä videoihin, fiilistelyä, inspiraation löytämistä, inspiraatiossa pysymistä, sään tutkimista hyvän kuvaussään toivossa, teams-palavereja, puhelimessa oloa, Whatsappia, Facebookia, Instagramia, mitä söisi lounaaksi -mietintää, moottoripyöräreissujen suunnittelua ja tavallista toimisto/yrittäjä/kirjanpito/sähköposti -tyyppistä toimintaa.

Ehditkö pitää taukoja?

– Yleinen tauko on ruoan haku kaupasta. Yleensä sekin puhelimessa. Tai automatka kuvauspaikalle. En siis pidä varsinaisia taukoja.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Teen kiireellä viimeisiä viilauksia ja lisäyksiä päivän viimeiseen videoon ja klippiin, jotta aamulla olisi helppo jatkaa siitä, mihin jäin. Tai laitan kuvauskaluston valmiiksi kasaan aamun kuvauksia varten.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Ei tässä elämänvaiheessa hirveästi taukoja ole. Nyt tehdään töitä ja pidetään huolta perheestä. Itsestäni pidän huolta moottoripyörän, padelin, ystävien ja lentopallon avulla.

Mikä on työssäsi parasta?

– Luovuus ja työn monipuolisuus. Innostun työstäni uudestaan vähän väliä. Parasta ovat tietysti myös ihmiset ja paikat, joihin pääsen tutustumaan. Yksi mieluisin hetki on oikean musiikin löytäminen ja sen lisääminen leikattujen klippien päälle. Sillä hetkellä kuvatuista klipeistä alkaa muodostua video. Se on yksi parhaista hetkistä.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Miten jäädä oikeasti lomalle ja lounaan tai lounaspaikan valinta. Kirjanpidon hoitaminen ajoissa kirjanpitäjälle. Oman työn hinnoittelu. Sen tunteen kanssa eläminen, että kai niitä asiakkaita taas riittää seuraavallekin vuodelle. Sanoinko jo lounaan valinta?

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vuorossa vihtiläisen videotuotantoyhtiö Joenrinne Filmsin yrittäjä Eero Joenrinne.