Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Tanssia, venyttelyä, pilatesta, tuolijumppaa – Vihdin liikuntapalveluiden kevätkauden ohjaukset käynnistyvät maanantaina

Vihdin kunnan liikuntapalveluiden kevätkauden ohjaukset käynnistyvät jälleen maanantaina 9. tammikuuta. Tarjolla on ohjattuja ryhmiä kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.

Liikuntapäällikkö Sari Sarpaneva kertoo, että kevätkaudella on luvassa eri tasoisia vesijumpparyhmiä, kuntosaliharjoittelua, jumppaa, tanssia, venyttelyä, kehonhuoltoa, pilatesta ja tuolijumppaa. Lapsille on tarjolla muun muassa jalkapallokerho sekä vesikkokerhoja.

–Ryhmät toimivat pääsääntöisesti Nummelassa sekä kirkonkylällä, yksittäisiä ryhmiä on myös muilla kylillä.

Liikuntakoordinaattori Meri Viljanen kertoo, että viikkotasolla liikuntaryhmiin osallistuu noin 700 ihmistä. Lisäksi parisataa lasta osallistuu koululaisuinteihin.

– Lasten ryhmissä on hieman enemmän poikia kuin tyttöjä, mutta työikäisten ja yli 60-vuotiaiden ryhmissä on taas enemmän naisia. Suosituimpia ryhmiämme taitavat olla vesiliikunta, lasten uimakoulut ja yli 60-vuotiaille suunnatut ryhmät, Meri Viljanen kertoo.

Sarpaneva toteaa, että kunnan järjestämät liikuntaryhmät ovat yksi olennainen osa kuntalaisten hyvinvointia.

– Esimeriksi vesijumpat toimivat loistavasti sekä himoliikkujille että liikuntarajoitteisille. Monelle vesi on ainoa paikka missä liikuntaa pystyy harrastamaan. Kaikkiin ryhmiin pääsee mukaan matalalla kynnyksellä, Sarpaneva sanoo.

Kunnan liikuntapalveluiden kevätkauden tarjonta on nähtävillä vihti.fi/liikunta -sivustolla.