Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusministeri vaihtuu tänään – Tällainen poliitikko on Mikko Savola

Suomi saa tänään uuden ministerin, kun Mikko Savola (kesk.) nousee puolustusministeriksi Antti Kaikkosen (kesk.) tilalle. Isyysvapaalle jäävän Kaikkosen on määrä palata puolustusministerin tehtäviin maaliskuun alussa.

Ministerinvaihdos alkaa iltapäivällä presidentti Sauli Niinistön esittelyllä Valtioneuvoston linnassa.

Etelä-Pohjanmaan Ähtäristä kotoisin oleva Savola on 41-vuotias kolmannen kauden kansanedustaja sekä puolustusvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen.

Hänen poliittinen uransa alkoi jo vuonna 2001, jolloin hänet valittiin Ähtärin kaupunginvaltuustoon.

Savola on toiminut Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtajana vuodesta 2010. Vuoden 2011 vaaleissa hänet valittiin kansanedustajaksi lähes 6 000 äänellä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Savola sai yli 8 000 ääntä ja vuoden 2019 vaaleissa 5 700 ääntä.

Mikko Savola on toiminut aktiivisesti reserviläistyössä. Reserviläisliittoa hän johti vuosina 2013–2022. Sotilasarvoltaan hän on reservin vääpeli.

Varusmiespalveluksen Savola suoritti vuonna 2001 Keuruun Pioneerirykmentissä. Etelä-Pohjanmaan maakuntakomppaniaan Savola kuului vuosina 2005-2010.

Hän harrastaa metsästyksen lisäksi kansanmusiikkia ja kuntoilua.