Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdissä järjestetään hyväntekeväisyyskirpputori – tuotot Ukrainaan

Vihdin Toivon Syke -seurakunta järjestää tammikuun loppupuolella kirpputoripäivän, jonka yhteydessä huutokaupataan Inna ja Michael Rogatchin taidetta. Suomessa asuvien ukrainalaisten taiteilijoiden elämäntarina on pysäyttävä.

Inna Rogatchin lapsuudenperhe sai osansa neuvostoarjesta, sillä isoisä tuomittiin aikanaan viideksi vuodeksi vankileirille sabotaasista työpaikalla, vaikkei hän ollut edes töissä kyseisenä päivänä. Michael Rogatchin isä virui vankileireillä puolestaan viisitoista vuotta. Rogatchien tytär oli kolmena kesänä isoäidin luona Ukrainassa heti Tshernobylin onnettomuuden jälkeen. Siellä hän sairastui luusyöpään ja kuoli 12-vuotiaana, vaikka pääsikin Suomeen hoitoon.

Inna ja Michael ovat Suomen kansalaisia. Inna on kirjoittanut viisi kirjaa, joista neljä on suomennettu. Hän on kirjoittanut Suomen lehtiin ja kansainvälisiin julkaisuihin satoja artikkeleita, tehnyt televisiodokumentteja ja haastatteluja.

Kuntokeskus Balanssin yläkerrassa järjestettävän itsemyyntikirpputorin tuotto toimitetaan lyhentämättömänä Ukrainaan, jossa se kanavoidaan sikäläisen seurakunnan välittämänä sodan runteleman maan ihmisille. Myynti alkaa lauantaina 21.1. kello 10.

– Nyt jos koska, kannattaa tyhjentää kaapit ylimääräisestä tavarasta, vuokrata myyntipöytä ja näin avustaa hädänalaisia, innostaa Toivon Syke -seurakunnan pastoripariskunta Kari ja Mira Niemi.