Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Galleria Pictorin vuosi alkaa kolmen taiteilijan yhteisellä näyttelyllä

Alkava vuosi tulee olemaan Vihdin Galleria Pictorissa monipuolinen. Tänä vuonna on mahdollisuus tutustua taiteilijoihin, jotka ovat olleet suunnannäyttäjiä niin aiheissaan kuin työtavoissaankin, kertoo galleria tiedotteessaan.

Vuosi alkaa kolmen taiteilijan yhteisellä näyttelyllä Kolmet silmät (28.1.–10.3). Kaiju Haanpää, Maippi Ketola ja Leena Mäki-Patola ovat sukulaisia, mutta taiteilijoina hyvin erilaisia. Haanpää on tekstiilitaiteilija, Ketola monialainen mediataiteilija ja Mäki-Patolan pääasiallinen materiaali on keramiikka.

Maaliskuussa (18.3.–6.5.) galleria täyttyy Tuula Närhisen taiteesta. Närhinen on ekologisia kysymyksiä käsittelevät taiteen uranuurtaja Suomessa. Närhinen käyttää teoksissaan luonnontieteen menetelmiä ja niiden avulla hän näyttää asioita, joita emme voi katseemme avulla havaita.

Teosten taustalla on jopa kymmenen vuoden tutkimus ja keräilytyö.

Galleria Pictorissa on joka kevät Vihdin kuvataidekoulun näyttely, jossa oppilaat saavat tuoda töitään esille. Näyttelyssä käy aina paljon vieraita. Vihdin kuvataidekoulu käy vuoden mittaan myös tutustumassa kaikkiin gallerian näyttelyihin. Tänä vuonna näyttely on 13.5.–3.6.

Kesänäyttelyssä (10.6.–29.7.) on esillä Outi Pienimäen maalauksia. Outi Pienimäen maalauksen kieli on ekspressiivistä, mutta samalla runollista, aisteihin ja tunteisiin vetoavaa.

Syksyn avaa (5.8.–16.9.) Helinä Hukkataipaleen näyttely. Hukkataival on performanssitaiteen uranuurtaja. Hukkataival käsittelee taiteessaan naisen elämää, arkista tekemistä ja kehoon asetettuja odotuksia, yhdenlaista hukkataivalta.

Vuodenkierto sulkeutuu käsitetaiteen pioneerin näyttelyllä (23.9.–4.11). Jussi Heikkilä on käsitetaiteilija, jonka aiheena on ekotasapainon tarkkailu ja luonnon tutkiminen. Heikkilä seuraa luonnon ilmiöitä erityisesti lintujen kautta. Teosten taustalla on jopa kymmenen vuoden tutkimus ja keräilytyö.

Viime vuonna aloitettu “Ryhmien torstaiaamu” jatkuu. Ryhmät voivat varata torstaiaamuihin ajan galleriakäynnille klo 9–12 väliseksi ajaksi. Aika varataan sähköpostilla osoitteesta galleriapictor(at)vihti.fi.