Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Sari's Placen yrittäjä Sari Laitala: "Itsenäisenä yrittäjänä saa tehdä oman näköistään työtä, se on ihanaa"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Aloitin parturi-kampaamoyrittäjänä vuonna 1993. Nykyisin liikkeessäni on myös naisten vaatemuotia myynnissä.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Liike, jossa silloin työskentelin lopetti toimintansa, oli lamavuosi -93. Asiakkaita oli jo sen verran, että päätin kokeilla omaa liikettä.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työaika kampaamossani on ma–pe kello 10–18, joustavasti kuitenkin. Siivoukset ja paperityöt teen sen ulkopuolella.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Yritän aina löytää positiivisen puolen asioista.

Yrittäjä Sari Laitala

– Aamulla ensin katson varauskirjan asiakkaat, ja mahdolliset viestit. Sitten imuroin, pyyhin pinnat, laitan musiikin soimaan ja päivä voi alkaa.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Pääosin teen naisille ja miehille kampaamo–parturin normaalia työtä sekä hoidan tuotetilaukset, käyn tutustumassa vaatemuotiin ja valitsen myyntiin tulevat tuotteet. Somepäivitykset teen myös itse. Koulutuspäivillä käyn ainakin kaksi kertaa vuodessa.

Ehditkö pitää taukoja?

– Taukoja pidän, kun sopiva väli tulee, yleensä yksi pidempi puolen tunnin tauko. Kahvitaukoja pidän, jos ehtii päivän kulun mukaan.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Päivän päätteeksi siivoan, otan päiväraportin ja suljen ovet.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Liikun säännöllisesti. Teen koiran kanssa päivittäiset pitkät lenkit kävellen tai hölkäten. Viikonloppuisin jumppaa, joogaa, uimista ja hiihtoa vuodenajan mukaan. Luen myös kirjoja, se on hyvää pään nollausta. Hieronta kerran kuukaudessa rentouttaa myös.

Mikä on työssäsi parasta?

– Asiakkaat ja keskustelut heidän kanssaan on parasta, ja tietysti loihdin kauniit hiukset jokaiselle. Hiusten ja vaatemuodin yhdistäminen on unelmani. Itsenäisenä yrittäjänä saa tehdä oman näköistään työtä, se on ihanaa.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Arvaamattomuus, minkä olemme nyt saaneet huomata viimeisten vuosien aikana. Yritän aina kuitenkin löytää positiivisen puolen asioista.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vuorossa vihtiläisen parturi-kampaamon Sari's Placen yrittäjä Sari Laitala.