Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen taiteilijan yhteisnäyttely Galleria Pictorissa – avajaiset tammikuun lopulla

Vihdin Galleria Pictorin vuoden 2023 ensimmäinen näyttely on kolmen taiteilijan yhteisnäyttely. Kaiju Haanpää, Maippi Ketola ja Leena Mäki-Patola ovat sukulaisia kolmessa polvessa. Haanpää kertoo näyttelyidean saaneen alkunsa isänpuolen sukua koskevista pohdinnoista. Hän oivalsi, että suvussa on useita kuvataiteilijoita. Nyt nämä kolmen polven taiteilijat esittäytyvät yhdessä Galleria Pictorissa. Heillä on kolmet silmät, kolme hyvin erilaista tapaa ilmaista ajatuksia kuvan kautta.

Kaiju Haanpää (s. 1948) on Vihdissä asuva tekstiilitaiteilija. Pictorissa esillä olevan näyttelyn teosten lähtökohtia ja teemoja ovat luovuus, taiteilijuus ja yksinäisyys.

Maippi Ketola (s. 1980) on hämeenlinnalainen kuvataiteen moniosaaja. Galleria Pictorin näyttelyyn Ketola tuo installaation, jota hän kuvailee suurieleiseksi rakkaudentunnustukseksi.

Leena Mäki-Patola (s.1956) on Varkaudessa asuva taiteilija. Hänen päämateriaalinsa on keramiikka, mutta tarpeen mukaan hän käyttää myös muita materiaaleja. Galleria Pictorin keraamisissa teoksissa Mäki-Patola pyrkii materiaalin ja ilmaisun vähäeleisyyteen.

Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 28.1.2023 klo 14–16. Näyttelyn avaa professori Helena Sederholm.