Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin nuorisopalveluille lahjoituksena tehokas tietokone –  pyörittää muun muassa nuorten suosimia pelejä ja suoratoistopalveluita

Hiidenveden Zonta-kerho on lahjoittanut Vihdin nuorisopalveluille avustuksen, jonka avulla saatiin hankittua laadukas ja tehokas tietokone. Tehokas tietokone mahdollistaa Vihdin nuorisopalveluille digitaalisen nuorisotyön kehittämisen. Hyvä tietokone pyörittää muun muassa nuorten suosimia pelejä, suoratoistopalveluita sekä kuvan- ja videonmuokkausohjelmia. Tietokonetta tulevat käyttämään nuoret esimerkiksi mediakasvatuksen tiimoilta. Mediakasvatukseen sisältyy mm. videoiden tuottamista ja positiivisen pelikulttuurin opettelua.

– Hankinnassa ei ole kyse vain tietokoneesta. Pelien ympärillä nuoret verkostoituvat ja löytävät samanhenkisiä ystäviä. Pelaaminen on kokeilua omalla identiteetillä, uusien asioiden kokemista ja yhteydenpitoa ystäviin. Reaalielämässä nuoret kokevat suuria paineita mukautua muottiin, mutta monet kokevat, että verkossa he voivat olla läsnä omana itsenään, toteaa Hiidenveden Zonta-kerhon puheenjohtaja Johanna Ovaska.

Myös nuoriso-ohjaajien mahdollisuudet laajentaa toimintaa erilaisille alustoille helpottuvat. Uutena mahdollistuu esimerkiksi suoratoistopalveluissa tehtävät lähetykset monipuolisten teemojen ympärillä, laadukas toiminnan markkinointi sekä chat-palveluiden tarjoaminen. Tietokone mahdollistaa nuorisotyöllisen pelitoiminnan kehittämisen konsolien ulkopuolelle ja sitä myötä paremman saavutettavuuden myös Vihdin haja-asutusalueille.

Digitaalisesta nuorisotyöstä Vihdissä vastaavat nuoriso-ohjaajat Jimi Tontti, Jani Mykkänen ja Konsta Nisula.