Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilija, nyt varovasti tiellä: "Uusia kuoppia voi syntyä tienpintaan hyvinkin nopeasti", varoittaa tieliikennekeskus

Autoilijan kannattaa nyt ajaa varovasti, sillä tien pinta voi olla kehno. Asiasta varoittaa Fintrafficin tieliikennekeskus.

– Autoilijoiden on syytä olla tien päällä valppaana, sillä uusia kuoppia voi syntyä tienpintaan hyvinkin nopeasti. Pidetään siis ajonopeudet tilanteeseen sopivina ja turvavälit edellä ajavaan riittävän pitkinä, sanoo tiedotteessa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta yksikön päällikkö Mika Jaatinen.

Syy tienpintojen kurjaan kuntoon on viimeaikaisessa säässä. Nollan molemmin puolin tempoileva lämpötila ja vesisateet pakkasjaksojen välissä ovat Fintrafficin mukaan kuormittaneet Suomen tiestöä laajasti.

Maantien kunnosta voi ilmoittaa liikenteen asiakaspalveluun tai tienkäyttäjän linjalle.

Tienkäyttäjän linjalle toivotaan ilmoituksia vain akuuteista ongelmista, joista aiheutuu vaaraa. Tällaisia ovat muun muassa isommat päällystevauriot, tielle noussut tulvavesi, sortumat, liukkaus, lumen tukkima tie tai liikenteen estyminen rikkoutuneen ajoneuvon vuoksi.

Linja päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0200 2100 vuoden jokaisena päivänä. Jos ilmoituksen soittaa 112-sovelluksen kautta, jolloin puhelimen paikannus näkyy suoraan tieliikennekeskukseen.

Liikenteen asiakaspalveluun voi jättää tietoa ei-kiireellisissä tapauksissa.

Palauteväylä löytyy verkosta osoitteesta www.palautevayla.fi Puhelinpalvelua on tarjolla arkisin klo 9–15 numerossa 0295 020 600. Myös chat palvelee arkisin kello 9–15, muina aikoina chatin yhteydenottoihin vastaa virtuaalinen asiakaspalvelija.

Fintraffic muistuttaa myös, että kuntien ja kaupunkien teitä koskevat huomautukset pitää tehdä suoraan niille.