Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadat lyhdyt valaisevat taas Nuuksiossa perjantaista alkaen

"Hienoa olisi, jos tänä vuonna lyhtyjä sytytettäisiin vielä viime vuotta enemmän", sanoo tapahtuman käynnistäjä Annu Huotari.

Sadat jää- tai lumilyhdyt valaisevat jälleen Nuuksion talvista metsää Lux Nuuksio -tapahtumassa ensi perjantaista alkaen.

Lux Nuuksio syntyi Hawkhillin mökkikylässä, Nuuksiossa, vuonna 2021. Tapahtuman käynnisti Hawkhillin yrittäjä Annu Huotari yhdessä sisarensa kanssa. Ensimmäisenä vuonna tapahtuma järjestettiin Hawkhillin mökkikylässä ja viime vuonna tapahtumaa päätettiin laajentaa koko Nuuksioon

 – Sisareni Kaisa Ala-Outinen keksi vuonna 2020, että tehdään Lux Hawkhill kun kuultiin että Visit Helsinki oli peruttu. Näin tehtiin ja viime vuonna kutsuttiin mukaan koko järviylänkö yrittäjineen ja asukkaineen, Annu Huotari kertoo.

Viime vuonna mukaan lyhtytapahtumaan lähti 18 yritystä, yhteisöä ja yhdistystä ympäri järviylänköä yli kuntarajojen. Lyhtyjä sytytettiin ympäri Nuuksiota peräti 903 kappaletta.

– Hienoa olisi, jos tänä vuonna lyhtyjä sytytettäisiin vielä viime vuotta enemmän, Huotari sanoo.

– Kyseessä on hyvänmielen rento tapahtuma, josta on iloa niin tapahtuma järjestäjille, alueen asukkaille kuin vieraille.

Jää- ja lumilyhtyjen lisäksi yritykset ja muut toimijat järjestävät erilaisia tapahtumia. Esimerkiksi Woodbekassa osoitteessa Vanha Porintie 792 kuullaan Woodbekan talvisoitto sunnuntaina 22.1. klo 15–16:30.

Wäinölän talvipäivä -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 22.1. klo 16–18 osoitteessa Paratiisintie 115, Otalampi.

Nuotiolla on tarjolla lämmintä juomaa ja tulishow klo 16.30 ja 17.30.

Otalammella osoitteessa Salmentie 100b järjestetään puolestaan Pirtin Valopolku -tapahtuma. Tapahtumassa ulkoillaan ja kuljetaan valaistua polkua pitkin Pirtin lähellä. Tapahtuma on sunnuntaina 22.1.2 klo 14–17.

Viime vuoden tapaan jäälyhtyjen pilkettä on luvassa Vihdin lisäksi myös Kirkkonummella ja Espoossa. Tapahtuma järjestetään 20.‒29.1.välisenä aikana sekä 4.2.2023 Luontokeskus Haltiassa.

Lyhtytapahtuma Lux Nuuksio Nuuksion järviylängöllä 20.‒29.1.2023 sekä 4.2.2023.

Katso Vihdin tapahtumien tarkat paikat ja ajat osoitteessa www.visitvihti.fi/luxnuuksio. Sivusto päivittyy jatkuvasti.