Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä lapsena | Taikuri-illusionisti Henri Kemppainen: Olin lapsena rauhallinen ja jonkin verran ujo

Minä lapsena -juttusarjassa tutut vihtiläiset ja karkkilalaiset muistelevat lapsuuttaan.

Synnyin Hyrynsalmella 2.12.1982. Lapsuuden perheeseeni kuuluivat äiti, isä ja pikkuveli.

Alakoulun kävin kahdessa eri kyläkoulussa Hyrynsalmella. Yläkoulun kävin Hyrynsalmen yläasteella.

Olin lapsena rauhallinen ja yllättävää kyllä, jonkin verran ujo. Kasvoin turvallisen ja tasapainoisen lapsuuden.

Harjoittelin taikatemppuja, joita esitin perheelle, sukulaisille ja erityisesti ukille sekä mummulle, jotka asuivat naapurissa. Katsoin paljon elokuvia, pelasin Commodore 64:sella veljen kanssa ja nauhoitin kaikki mahdolliset tv:ssä esitetyt taikuriohjelmat vhs-kaseteille. Katsoin nauhat puhki ja haaveilin jo pienenä, että minusta tulee aikuisena taikuri ja pääsen esiintymään isoille lavoille. Taikatemppujen lisäksi pelasimme paljon pihapelejä kesäisin ja kalastin ukin kanssa. Talvisin laskettiin mäkeä ja tehtiin nuotioretkiä.

Koulussa olin innokas ja iloinen oppilas. Lempiaineitani olivat liikunta, musiikki ja kuvaamataito.

Erityisesti ala-asteen kuudennelta luokalta on hienot muistot, kun opettajamme aktivoi meitä vahvasti musiikissa, liikunnassa ja tehtiin jopa omaa lehteäkin. Kuudennella luokalla oli koulun joulujuhlassa ensimmäinen julkinen esiintyminen taikurina. Klassista, valkoista taikurin narua ei ollut kotona saatavilla, joten äidiltä lainasin matonkudetta, jolla esitin joulujuhlassa klassikon: katkaistu ja ehjäksi taiottu naru.

Muutin pois Hyrynsalmelta vuonna 2003 aloitettuani media-alan AMK-opinnot Torniossa.

Vihtiin muutin vuonna 2010. Kävin kerran aikaisemmin täällä ja Vihti vaikutti niin mukavalta paikalta, että tänne muutettiin. Eikä ole kaduttanut.

Näin jälkikäteen ajateltuna tuntuu hienolta, että olen kasvanut ja viettänyt lapsuuteni maalla. Nyt Vihdissä asuessa olen tavallaan palannut lapsuuteeni ja saan asua perheeni kanssa turvallisessa sekä rauhallisessa ympäristössä. Kaikki palvelut ovat kuitenkin ihan vieressä.

Minä lapsena -juttusarjassa tutut vihtiläiset ja karkkilalaiset muistelevat lapsuuttaan.