Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

15-vuotiaan Helmi Heikkilän taidetta Minkart-ikkunagalleriassa

Minkart-ikkunagalleria on kuvataiteen ammattilaisille, heidän töilleen ja teoksilleen, tarkoitettu näyttelytila Vihdin kirkonkylällä. Näyttelykauteen mahtuu joka vuosi myös nuoria tulevia taiteilijoita. Tämän näyttelyvuoden aloittaa 15-vuotias vihtiläinen Helmi Heikkilä.

Jo pienestä lapsesta saakka Helmi Heikkilä on piirtänyt omaksi ja muiden iloksi. Pienenä Helmi piirteli erilaisia hahmoja ja eläimiä. Eläimet taidetöiden aiheina ovat Helmille edelleen tärkeitä.

Helmi Heikkilä on opiskellut Vihdin kuvataidekoulussa viisi vuotta. Kuvataidekoulussa hän pääsee kokeilemaan eri tekniikoita maalauksesta mediataiteeseen. Näyttelyssä on esillä eri tekniikoilla toteutettuja töitä, kuten öljyväritöitä ja keramiikkaa.

Helmi Heikkilä työskentelee useamman eri taidemuodon parissa. Hänellä on taito ottaa haltuun eri taidemuotoja ja nostaa esiin juuri kyseiselle tekotavalle ominaisia piirteitä. Näyttelyssä esillä olevat työt ovat lähtöisin havainnosta, jota on työstetty katosojalle sopivaan muotoon taiteilijan oman näkemyksen ja kokemuksen siivittämänä.

Useamman eri taidemuodon yhdistäminen samaan näyttelyyn, saman taiteilijan tekemänä, kertoo kiinnostuksesta koko kuvataidealaa kohtaan sekä taidosta hallita useampaa tekniikkaa. Näyttely on kooste koetusta ja eletystä elämästä. Sen eri puolista, mutta erityisesti kauneudesta, mistä näyttelyn nimikin kertoo.

Helmi Heikkilän teoksia esillä Minkart -ikkunagalleriassa (Niuhalanraitti 23) 16.2. saakka.

Avoinna joka päivä 24h, valot klo 8–21.