Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yökerho Déjà Vu sulki ovensa huoltotauon ajaksi – alkuvuosi on baareille ja ravintoloille rauhallista aikaa, vipinää haetaan ohjelmatarjonnalla

Ohjelmatarjonta ja muuntautumiskyky siivittävät ravintoloiden ilta- ja yöelämää Nummelassa.

Ilta- ja yöelämän pariin heittäydytään vuoden ensimmäisinä kuukausina enimmäkseen loppuviikosta, ja ohjelmatarjonta tuo vipinää, arvioivat paikalliset yrittäjät. Tammi–helmikuu on ravintola-alalla hiljaisempaa aikaa. Yökerho Déjà Vu Nummelassa sulki uudenvuoden jälkeen ovensa toistaiseksi.

– Olemme tällä hetkellä väliaikaisesti kiinni ja pidämme huoltotauon. Tammikuu on myös ihmisten huoltoaika, kun pidetään tipatonta tammikuuta. Lähiaikoina on tarkoitus avata jälleen ovet, kertoo omistaja Ali Kuzu.

Viime kesä ja loppuvuosi olivat koronarajoitusten jälkeen Vihdissäkin ravintoloille jo parempaa aikaa, mutta viime vuodet eivät ole olleet alalla helpoimmasta päästä.

– Kaikki tietävät koronavuodet ja mitä ne ovat tehneet, toteaa Ned Kelly’sin omistaja Taili Harjula.

– Meillä on ollut seitsemäntoista vuoden aikana malttia lainanotossa ja on osattu säästää pahan päivän varalle. Kun yritys on ollut velaton, kun koronakausi alkoi, sillä on selvinnyt pahimman yli, hän kertoo.

Pitkään paikkakunnalla toimineella ravintolalla on etuna Harjulan mukaan myös vakiintunut asiakaskunta.

– Olemme kunnassa myös muilla tavoin vaikuttajina mukana, ei pelkästään yökerhona ja baarina vaan urheilu- ja kulttuuritapahtumien järjestäjänä ja mukana muiden paikallisten liikuttajien tapahtumissa.

Ohjelmatarjonta onkin yksi asia, joka saa asiakkaita liikkeelle, toteaa Pub Pilvenhattaran yrittäjä Anne Raita. Nummelassakin kisataan pubivisoissa ja kuullaan live-esiintyjiä.

– Jotakin pitää järjestää, Raita toteaa.

Taili Harjula huomauttaa, että yrityksille on eduksi myös muuntautumiskyky.

– Jotta selviää muuttuvassa maailmassa, pitää olla moniosaaja.

Illan aukioloajat koetaan Ned Kelly’sissä ja Pub Pilvenhattarassa paikkakunnalle sopiviksi.

– Olemme kohta 26 vuotta pitäneet pubia Nummelassa, eivätkä aukioloajat ole muuttuneet, naurahtaa Anne Raita.

Ned Kelly’sissä aukioloaikoja pidennetään kesäkaudeksi.

Myös ruokaravintoloissa tammi–helmikuu on hiljaisempaa aikaa. Nummelalaisravintoloista Invarista ja Amarista kerrotaan, että vilkkainta on lounasaikaan, mutta asiakkaita on käynyt ruokailemassa mukavasti myös iltaisin erityisesti viikon loppupuolella.

– Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä tammikuuhun. Odotin, että olisi ollut jopa rauhallisempaa, mitä on ollut, toteaa asiakkuuspäällikkö Sari Engström ravintola Invarin osalta.

Invarissa nykyisiin aukioloaikoihin ollaan tällä hetkellä tyytyväisiä. Marraskuussa Nummelassa aloittaneen ravintola Amarin omistaja Mansdeep Singh kertoo, että toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Amar on ollut avoinna vasta muutaman kuukauden ja aukioloaikoihin saatetaan vielä tehdä muutoksia.

– Kesällä ehkä pidennämme aukioloaikaa, katsotaan. Meillä on hyvä terassi, jos ihmiset haluavat istua ulkona, pohtii Singh.