Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan maakuntajohtaja kohutusta EU-artiklasta: "Tragikoomista – sen kuoppaaminen on yksi kevään tärkeimmistä tehtävistä"

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen kritisoi voimakkaasti EU:n ennallistamisasetusta ja erityisesti sen kuudetta artiklaa, joka on herättänyt paljon kohua. Hänen mielestään tavoite on hyvä, mutta keinot väärät.

– Helsingissä viheralueita pitää lisätä viisi prosenttia kokonaispinta-alasta. Tämä tarkoittaa 35,8 neliökilometriä. Tähän voitaisiin päästä esimerkiksi purkamalla talot ja muuttamalla viheralueeksi neljä kaupunginosaa: Pakila, Haaga, Kaarela ja Tuomarinkylä, hän sanoo Helsingin Uutisten kolumnissa.

EU laskee kaupungin pinta-alaksi myös sen merialueen.

– Mitä enemmän merta, sen enemmän pitää rakennettua muuttaa viheralueeksi, merta kun ei voi metsittää. En ole varma saako tälle nauraa, mutta onhan tämä tragikoomista, Savolainen sanoo.

Savolainen sanoo, että Suomem kunnissa on paljon viheralueita.

–  Ennallistamisasetuksen kuudes artikla onkin laadittu eteläisen Euroopan tiiviiseen kaupunkirakenteeseen sopivaksi.

Artiklan kuoppaaminen, tai ainakin siihen tehtävät isot muutokset, ovat meillä Uudenmaan liitossa yksi tämän kevään tärkeimmistä edunvalvontatehtävistä.

Lue koko kolumni tästä!