Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lauluja ystävälle -konsertti Vihdissä ensi viikolla

Tasavallan presidentti avaa Yhteisvastuukeräyksen sunnuntaina 5.2. Seuraavana sunnuntaina 12.2. klo 18 Vihdin kirkossa on Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Lauluja ystävälle -konsertti. Lauluja esittävät Vihtiin vierailulle saapuva Tammelan kirkkokuoro kanttori Katja Korjan johdolla, sekä Vihdin kamarikuoro Jorma Hannikaisen johdolla Kaisa-Leena Hannikaisen urkuroidessa.

Yhteinen konsertti on samana päivänä ensin Tammelan kirkossa klo 15 osana Tammelan seurakunnan 600-vuotisjuhlavuotta.

Idea yhteiskonsertista ystävänpäivän tienoilla syntyi jo pari vuotta sitten, mutta korona on sitä siirtänyt. Idean taustalla on vihtiläissyntyinen Paula Pietilä (o.s. Toivola), joka on laulanut pitkään jo Piritoissa, sitten Vihdin kamarikuorossa muutaman vuoden, ja muutettuaan Tammelaan laulaa nykyään Tammelan kirkkokuorossa. Luvassa on kaunista ja sielua hellivää kuoromusiikkia. Erityinen teema on siunaus, josta kertovia lauluja on ainakin kolme: John Rutterin Kelttiläinen siunaus ja Herran siunaus, sekä James E. Moren Irlantilainen siunaus, jonka teksti on sama kuin virren 979 Tulkoon tie sinua vastaan. Maailman esitetyimmän nykysäveltäjän Arvo Pärtin sävellyksiä kuullaan kaksi: Nunc dimittis ja The Deer´s cry. Kuorot esittävät myös yhdessä Petri Laaksosen laulut Olkoon ylläsi kirkas taivas ja Valon hymni, jossa Paula Pietilä laulaa soolon.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma Yhteisvastuukeräyksen hyväksi 10 euroa.