Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Averia-ilta Vihdissä helmikuussa – tapahtumassa asiantuntijat kertovat muun muassa Averian kalastosta ja virtavesikunnostuksesta

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry LUVY kutsuu kaikki Averian lähialueen maanomistajat ja asukkaat mukaan kuulemaan järvelle vastavalmistuneesta kunnostussuunnitelmasta, järven kalastosta, purojen virtavesikunnostuksista sekä maatalouden vesienhoitokosteikoista.

Maanomistajille, kyläläisille, viljelijöille ja muille aiheesta kiinnostuneille suunnattu tilaisuus järjestetään Herrankuntatalolla (Kauppilantie 21) keskiviikkona 15.2 klo 17–19:30. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen viimeistään ma 13.2. (www.luvy.fi/tapahtumat).

Tapahtuma on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Averia on välttävässä ekologisessa tilassa. Averian tilan parantamiseksi on tarkasteltu koko Averian valuma-aluetta ja suunnitelmassa on esitetty sekä vedessä että maalla tehtäviä kunnostustoimenpiteitä, kuten hoitokalastusta, kemikaalikäsittelyä, haja-asutuksen sekä maa- ja metsätalouden vesienhoitotoimenpiteitä.

Kunnostussuunnitelmaa on paikan päällä esittelemässä vesistöasiantuntija Katja Pellikka. Illan aikana LUVYn asiantuntijat kertovat myös Averian kalastosta, virtavesikunnostuksesta ja pääset kuulemaan hoitokalastuksesta ja maatalouden kosteikoista kunnostusmenetelmänä. Illan aikana voit tutustua myös valokuvin Sitinojaan ja sen lähteisiin.