Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kirkolla järjestetään improvisoidun rukousmusiikin työpaja –  Osallistua voi myös vain lepäämällä ja seuraamalla musiikin eri ilmaisuja

Vihdin kirkossa järjestetään maaliskuussa yhteisöllisen improvisaation työpaja. Työpaja kokoaa soittajia, laulajia, taiteiden ja rukouksen ystäviä yhteisen jakamisen, kuuntelun ja luovuuden äärelle. Keskiössä on yhdessä improvisoitu musiikki ja taiteet upotettuna rukoukseen ja rukous upotettuna musiikkiin ja taiteisiin. Työpajassa improvisoidaan esimerkiksi virsien ja psalmien pohjalta soittaen, laulaen, käyttäen liikekieltä ja maalaten.

Tavoitteena on luoda turvallinen ilmapiiri, jossa herkistytään kuuntelemaan ja aistimaan tilassa syntyvää ääntä, liikettä ja kuvaa, ja jossa uskalletaan myös astua luovuuden alueelle omassa ilmaisussa. Työpajassa on mahdollista tuoda yhteiseen tilanteeseen aidosti sitä mitä kullakin henkilöllä on, kaikkien luovuuden muotojen - musiikin, kuvataiteen ja liikekielen kautta. Osallistua voi myös vain lepäämällä ja seuraamalla musiikin eri ilmaisuja tilassa. Mitään vaatimuksia ei tilanne sisällä; ei tarvitse osata soittaa, laulaa, maalata, rukoilla. Tärkeintä on kyky kuunnella.

Mukaan työpajaan voi ottaa oman instrumentin.

Paikalla myös yhteisesti käytettävissä olevia soittimia ja kuvataidevälineitä.

Ohjaajina toimivat jazz-musiikin legenda Juhani "Junnu" Aaltonen ja muusikkoseurakuntalainen Riitta Rönnqvist. Paikalla ovat myös kanttorit Kaisa-Leena Hannikainen ja Elina Pikkuhookana.

Työpaja aloitetaan yhteisellä kahvi- ja tutustumishetkellä kirkon sivusalissa, minkä jälkeen siirrytään kirkkosaliin perehtymään aiheeseen Junnun ja Riitan opastuksella.

Työpaja on ilmainen, mutta vapaaehtoisen kahvirahan voi antaa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Ilmoittautumiset etukäteen Elinalle (elina.pikkuhookana@evl.fi) tai Kaisa-Leenalle (kaisa-leena.hannikainen@evl.fi)

Työpajan ensimmäisiä hedelmiä voi tulla toteuttamaan ja kokemaan julkiseen Earth hour -tapahtumaan Vihdin kirkkoon la 25.3. klo 20.30–21.30., jolloin kirkossa toimitaan earth hourin ajan ilman sähköä. Siihen osallistuminen ei kuitenkaan ole edellytyksenä työpajaan osallistumiselle.

Yhteisöllisen improvisaation työpaja Vihdin kirkossa (Kirkkotie 1) su 12.3. 2023 klo 14–17.30.