Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläiselle Olli Ikoselle kultaa talviuinnin SM-kisoissa

Vihtiläinen Olli Ikonen on voittanut kultaa talviuinnin SM-kisoissa Peurungassa viime viikonloppuna. Kultaa tuli lauantaina 45–49-vuotiaiden miesten 25 metrin rintauinnin sarjassa, missä Ikosen aika oli 19,72 sekuntia. Sunnuntain vapaauinnin sarjassa Ikonen oli kolmas. Ikonen edustaa Otalammen Metsänpoikia.

Kilpailussa oli omat sarjat naisille ja miehille ikäsarjojen mukaan. Lisäksi oli mahdollisuus osallistua rentosarjoihin. Myös vihtiläinen  Markku Vuori sai menestystä kisassa.  Huhmarin Huurteisia edustanut Vuori sai yli 65-vuotiaiden rintauinnin sarjassa hopeaa.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Suomen Latu, Peurunka ja Laukaan kunta.

Ikonen on harrastanut talviuintia niin kauan kuin muistaa.

– Olen käynyt uimassa ympäri vuoden koko elämäni lapsesta lähtien. Nuorempana tuli harrastettua kilpauintiakin Nummelan Kisaajissa, Ikonen sanoo.

Talviuintikisoihin Ikonen innostui vaimonsa Helenan kautta, joka niinikään on ahkera talviuimari.

– Otalammelle on talkootöinä rakennettu rantasauna, siitä käsin on hyvä käydä talvisin uimassa. Mutta käyn uimassa myös ilman saunaa, Ikonen sanoo.

Talviuintikisoissa tuli uida 25 metrin matka kylmässä vedessä. Ikonen tietää kokemuksesta, että keho tottuu kylmässä olemiseen.

– Jos menee pitkän tauon jälkeen kylmiltään uimaan, niin toki hengitys voi hetkellisesti salpaantua ja alkaa haukkomaan henkeä. Mutta siihen tottuu nopeasti. 

Ikonen sanoo, että kylmänkestävyys paranee, kun käy säännöllisesti uimassa talvellakin.

– Kun käy säännöllisesti uimassa, niin kylmässä vedessä pystyy olemaan hyvinkin useita minuutteja. Toki liian pitkään kylmässä vedessä oleminen voi johtaa hypotermiaan.

Ikonen kannustaa aloittamaan talviuintiharrastuksen.

– Talviuinnin hyödyistä on paljon tutkittuakin tietoa. Oman kokemukseni mukaan talviuinnista tulee tavattoman rento ja hyvä olo.

Ikonen aikoo jatkossakin osallistua talviuintikisoihin.

– Eihän minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä uudelleen. Nyt tuli kultaa ja pronssia, joten ensi vuonna on kulta puolustettavana ja pronssi kirkastettavana.

Korjaus 7.2.2023 klo 7:44: Korjattu sarjat, missä Ikonen voitti.

Lisäys 7.2.2023 klo 15.25: Lisätty Ikosen kommentit.

Lisäys 9.2.2023 klo 9.16. Lisätty Markku Vuoren sijoittuminen hopealle.