Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupan lakko alkaa Uudellamaalla – katso tästä, onko sinun lähimarkettisi suljettu

Kaupan alan lakkojen toteutuminen varmistui tiistai-iltana, jolloin Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliiton (Pam) väliset neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Asiasta kertoivat liitot tiedotteissaan.

– Pam ja Kaupan liitto ovat näkemyksissään vielä kaukana toisistaan, myös muissa kuin palkkaa koskevissa kysymyksissä. Pamin tavoitteena on edelleen, että kaupan alan työntekijöille tehdään kunnollinen palkankorotus, joka turvaa ostovoimaa ja tuo helpotusta inflaation nostamien kustannusten keskellä. Tämä tarkoittaisi noin 200 euron korotusta palkkoihin, Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.

Kaupan liitto oli valmis hyväksymään PAMille tärkeän logistiikan palkkausjärjestelmän uudistuksen sekä palkallisten perhevapaiden lukumäärän kasvattamisen.

– Kaupan liitto oli myös valmis keskustelemaan myyjien palkkausjärjestelmän kehittämisestä Pamin tavoitteiden suuntaisesti kohti oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa palkitsemista, kertoo Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala tiedotteessa.

Pamin Helsinki-Uudenmaan aluetoimiston aluepäällikkö Johanna Sparf puolestaan kertoo keskiviikkona iltapäivällä saaneensa tietoa siitä, että lakon piirissä olevia kohteita aiotaan pitää avoinna supistetuin aukioloajoin.

Myymälöiden ensimmäisen lakkoaallon piirissä ovat 185 kaupan alan toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 20 000 työntekijää.

Ensimmäinen lakkoaalto koskee myös Keskon logistiikan alueterminaaleja. Lakot alkavat 9. helmikuuta klo 5 ja päättyvät 11. helmikuuta klo 5 tai sitä ennen alkaneiden vuorojen loputtua.

Myymälöiden lakon piirissä ovat muun muassa suurimmat Prismat, K-Citymarketit sekä S-marketit.

LISÄYS 8.2. kello 14.50: Lisätty Johanna Sparfin kommentti lakosta.