Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naapureiden hissin seinään jättämät viestit saivat Nea Lehden muuttamaan Helsingistä Vihtiin

Nea Lehden Nella-koira ulvoi Kallion yksiössä. Naapureiden viestien jälkeen Nea päätti muuttaa miehensä kanssa Vihtiin.

Joskus yllättävätkin asiat laittavat harkitsemaan muuttoa toiselle paikkakunnalle. Parisen vuotta sitten Helsingistä Vihtiin muuttaneelle Nea Lehdelle muuttoajatukset alkoivat syntyä naapureiden hissin jättämistä viesteistä.

Helsingin Kalliossa asunut Lehti hankki joitakin vuosia sitten sekarotuisen koiran, Nellan, yhdessä miesystävänsä kanssa. Tuolloin pariskunta asui vielä eri osoitteissa, joten koira oli välillä miehen asunnolla Myllypurossa, välillä Nean luona Kalliossa.

– Nellan edellisillä omistajilla oli rivitaloasunto, missä oli tilaa. Itselläni oli 25 neliön yksiö. Varsin pian huomasin, että Nella alkoi yksin jäätyään vähän ulvomaan. Se kärsi selvästi eroahdistuksesta ja yksinolosta. Yritin kouluttaa eroahdistusta pois, mutta se oli hankalaa kun asuimme kahdessa eri kodissa.

Eräänä päivänä Nea huomasi, että joku naapureista oli jättänyt hissiin lapun, jossa luki: ”Hei! Siellä yläkerrassa koira ulvonut usein!! Surullista kuunnella ja pistää miettimään onko kaikki hyvin?!”

Jotkut muutkin naapurit olivat kirjoittaneet samaan lappuun huomanneensa myös ulvomisen.

– Tajusin heti, että kyse oli meidän koirasta. Tiesin kyllä, että Nella ulvoo jonkin verran, sillä joskus jätin kotoa lähtiessäni nauhurin päälle, jotta pystyin kuulemaan mitä koira tekee. Välillä koira ulvoi enemmän, mutta toisinaan rauhoittui nopeasti.

Lapun huomaaminen hissin seinässä tuntui Neasta pahalta. Kukaan naapureista ei ollut tullut sanomaan asiasta kasvotusten.

– Lapun näkeminen tuntui kamalalta. En tiennyt, että koirallani oli niin paha olla. Luulin, että ongelma oli ollut vain hetkittäistä ja ettei ulvonta pahemmin häiritsisi naapureita.

Naapureiden hissin seinään jättämä lappu käynnisti Neassa ja hänen miehessään muuttosuunnitelmat. He päättivät alkaa etsiä uutta kotia, jossa olisi tilaa ja pihamaata ja missä Nellankin olisi hyvä olla. He etsivät omakotitaloa eri puolelta Uuttamaata, kunnes sopiva löytyi Vihdin kirkonkylästä.

– Täältä löytyi sopivanhintainen koti, missä on iso piha ja riittävän lyhyt ajomatka Helsinkiin ja Espooseen. Meille oli tärkeää, että uuden kodin lähellä on palveluita ja kauppaan pääsee kävellen, ettei autoa tarvitse käyttää päivittäin.

Nea ja puolisonsa ovat asuneet nyt Vihdissä kaksi vuotta. Pari on hyvin tyytyväinen uuteen elämäänsä ja uuteen kotiinsa. Vihdissä myös Nellan ulvonta on loppunut, kun sillä on ympärillä enemmän tilaa. Perheeseen on myös tullut kaksi uutta koiraa, Pluto ja Daisy.

– Koirat tulevat keskenään hyvin toimeen.

Vihdissä perheen arki kuluu koirien kanssa puuhastellessa.

– Käymme usein lähimetsässä lenkillä ja teemme retkiä Nuuksioon. Luonnon läheisyys on meille tärkeää.

Nean muuttotarinasta kerrottiin myös Helsingin Sanomissa tammikuun lopulla.