Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdissä järjestetään kesällä hiljaisuuden retriitti

Päivölän virkistyskoti on tärkeä osa Vihdin ja koko Suomen historiaa. Ensi kesänä siellä asetutaan sanojen ja sanattomuuden äärelle, kun Hiljaisuuden retriitti ja Elämäni tarinat- kirjoituskurssi kutsuvat ihmisiä kartanon kulttuurimaisemaan.

Nummelan Taivaantiellä sijaitseva Päivölän virkityskoti valmistui Hiidenveden kansallismaisemaan vuonna 1904. Monet maamme kulttuuripersoonat ovat viihtyneet kartanon levollisessa maisemassa. Esimerkiksi kirjailijat Ilmari Kianto ja Tito Colliander, taiteilija Venny Soldan- Brofeldt ja kuvanveistäjä Essi Renvall ammensivat luomisvoimaansa paikan syvästä rauhasta. Sodan aikana vanha täysihoitola oli hyvinvoinnin saareke epävarmassa maailmassa. Tänä päivänä Christina ja Mikael Mäkelän hallinnoimasta Päivölästä on tullut suosittu juhlien, kokousten, erilaisten kurssien ja retriittien paikka.

Ensi kesänä Päivölän levollisuudesta voi nauttia mm. heinäkuussa Eija Nurmion ja Mari Vainion järjestämässä hiljaisuuden retriitissä. Retriitin aikana hiljaisuudessa saa pysähtyä itsensä äärelle, kiire ja turha touhu jää taakse. Viikonloppuna voi ohjelman lisäksi kuljeskella kesäisillä metsän poluilla, pysähtyä järven rantaan, saunoa ja uida, asettua rauhassa hiljaisuudessa nautittavien aterioiden äärelle - olla vain.

Retriitin ohjaajat Mari Vainio ja Eija Nurmio ovat jo vuosia ohjanneet hiljaisuuden retriittejä mm. Utön ja Örön saarilla. He huolehtivat käytännön järjestelyistä ja ohjelmasta, johon kuuluu rukoushetkiä, virikepuheita, meditaatioita ja ulkoilua.

Omien sanojen äärelle voi Päivölässä asettua elokuussa Elämäni tarinat- luovan kirjoituksen kurssilla, jota Mari Vainio on ohjannut ympäri Suomea jo noin 15 vuotta. Kurssilla kuljetaan ohjaajan tuella kohti oman elämän päiviä menneisyydestä tähän hetkeen.