Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Nummelan K-Citymarketin kauppias Antti-Jussi Kivi: "Mikäs sen parempi paikka nähdä ruokatrendejä"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Olen ollut kauppiaana kymmenen vuotta ja tässä kaupassa aloitin kesäkuussa 2019.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Halusin ryhtyä yrittäjäksi ja nimenomaan ruokakauppiaaksi siksi, että ruoka on aina kiinnostanut laajemmin. Mikäs sen parempi paikka nähdä ruokatrendejä ja kaikkea ruokaan liittyvää kuin ruokakauppa.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työaikani on tarvittaessa. Pääasiassa se menee niin, että tulen töihin noin kello kahdeksan ja lopettelen noin kello seitsemän aikaan illalla.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Ihan ensimmäisenä syön puuroa, mutta sen jälkeen teen yleensä kierroksen kaupassa ja käyn kyselemässä, että mikä on meininki ja onko jotakin missä voin olla siinä hetkessä avuksi. Sitten luen yleensä sähköpostit. Päivät vaihtelevat kovasti. Myymälän puolella haluaisin olla niin paljon kuin mahdollista.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Aika paljon on erilaisia kokouksia. Moni hoidetaan onneksi nykyään Teamsillä niin ei mene aikaa ajeluun. Minulla on oman kaupan asioita ja sitten luottamuskauppiastoimia, jotka myös työllistää. Pyrin olemaan mahdollisimman paljon henkilökunnan tavoitettavissa ja myymälässä asiakkaiden tavoitettavissa. Myymälässä tykkään olla palvelutiskillä, siinä on mukava olla palvelemassa ja juttelemassa asiakkaiden kanssa. Koko ajan pitää myös miettiä jotain uutta mitä voisi tehdä.

Ehditkö pitää taukoja?

– Koitan syödä lounaan työpäivän aikana. Muuten tauot tuppaavat olemaan sellaisia, että käyn juttelemassa ja juomassa kupin kahvia kun henkilökunta pitää kahvitaukoa.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Ihan viimeisenä katson päivän myyntitilanteen ja monesti teen toimistolla paperitöitä.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Tykkään käydä aamulla ennen töitä pelaamassa padelia, siinä herää ja saa hyvän startin aamuun. Vastapainona on rauhoittuminen. Kuuntelen paljon äänikirjoja. On sitten lenkillä tai kotona laittamassa ruokaa, sillä saa ajatuksia pois työstä.

Mikä on työssäsi parasta?

– Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, meillä on hyvä henkilökunta ja mukavat asiakkaat. Kohtaamiset ovat päivittäin sillä tavalla mukavia, että siinä tulee vuorovaikutusta ja hyvää fiilistä. Parasta on kun pystyy ilahduttamaan asiakasta, mikä yleensä palkitsee hyvänä myyntinä.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Haastavinta on se, että iso osa asioista on kuitenkin sellaisia joihin ei voi vaikuttaa, kuten vaikka nyt vallitseva tilanne. Se johtaa siihen, että kaikilla on huolta ja tämänkaltaisessa työyhteisössä se vähän kertaantuu. Pitää löytää yhdessä se tsemppi, millä jaksetaan puskea yhdessä läpi vaikeiden aikojen.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vuorossa vihtiläisen K-Citymarket Vihti-Nummelan kauppias Antti-Jussi Kivi.