Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin liikuntapalveluista liikuntaneuvontaa – Liikuntaneuvoja auttaa, jos motivaatio liikkumiseen on hukassa

Jos liikkumisen määrä on liian vähäinen ja motivaatio liikkumiseen hukassa voi apu löytyä liikuntaneuvonnasta.

Liikuntaneuvojan kanssa sovitaan noin tunnin mittainen maksuton tapaaminen, tapaamisessa kartoitetaan terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja suunnitellaan tarvittavat muutokset, tiedottaa Vihdin kunnan liikuntapalvelut.

Tarkempaa tietoa tämän hetkisestä kunnosta ja kehonkoostumuksesta voi varata ajan maksullisiin testauksiin, joiden avulla voidaan kartoittaa asiakkaan kuntoa. Tulosten pohjalta annetaan ohjeet jatkoa varten. Testien suorittamien ei vaadi huippukuntoa, vaan ne sopivat hyvin perusterveille ihmisille.

Vihdin liikuntapalvelut tarjoaa muun muassa kehonkoostumusmittausta, jolla saadaan tarkkaa tietoa kehon koostumuksesta, lihas-rasvamassan tasapainosta ja viskeraalirasvan eli sisäelinrasvan arvoista. Viskeraalirasvalla on merkittäviä yhteyksiä esimerkiksi diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

Kestävyyttä voidaan testata kävellen, juosten tai jopa uiden. Kestävyystestit ovat hyvä tapa saada mitattua hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä eli hapenottokykyä. Testeillä pystytään arvioimaan helposti ja luotettavasti kestävyyskuntoa.

Kuntotestejä on tarjolla kolme kokonaisuutta ja ne kertovat terveyskunnon eri ulottuvuuksista ja osatekijöistä.

Lihaskuntotesteillä mitataan ylä-, keski- ja alavartalon lihasten kuntotasoa. Liikkuvuustesteillä mitataan kehon liikerajoituksia ja tasapainotesteillä motorisia- ja koordinaatiotaitoja. Lihasvoima, liikkuvuus ja tasapaino ovat tärkeitä ominaisuuksia ryhdin ylläpidossa ja arkipäiväisten rutiinien parissa selviytymisessä.