Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Revontulia saattaa vielä päästä bongaamaan myös etelässä – Tällainen on ennuste

Noin viikko sitten eteläisessäkin Suomessa saatiin nauttia komeista revontulista. Jos niitä ei silloin nähnyt, lähipäivinä saattaa olla vielä mahdollisuus.

Ilmatieteen laitos nimittäin ennustaa, että sunnuntaista alkaen revontulten näkemiseen on jo kohtalainen mahdollisuus. Viikonlopun aikanakin etelässä voi näkyä pieniä revontulia. Ennuste on peräisin perjantailta.

Tänään lauantaina todennäköisyys on ennusteen mukaan vielä pienehkö, mutta jo sunnuntaina kohtalainen. Kohtalainen on neliportaisen asteikon toiseksi suurin todennäköisyys revontulille. Se tarkoittaa, että ilmiön näkemisen todennäköisyys on selvästi suurempi kuin pitkän ajan tilastollinen keskiarvo havaintopaikalla.

Ilmatieteen laitoksen mukaan revontulten todennäköisyys kasvaa etelässä viikonlopun jälkeen maanantain vastaisena yönä.

Pohjois- ja Keski-Suomessa revontulten todennäköisyys on viikonloppunakin hyvä.

Revontulia voi nyt näkyä, koska aurinkotuuli on nopeutunut ja sen odotetaan Ilmatieteen laitoksen mukaan nopeutuvan viikonlopun aikana entisestään.

Auringossa tapahtui torstaina kaksi massapurkausta. Nämä eivät suuntautuneet suoraan kohti maata, mutta jos jommankumman reuna kuitenkin osuu tänne, revontulten todennäköisyys kasvaa.