Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Haluamme luoda vahvaa kiekkokulttuuria myös Nummelaan" – Nummelan Kiekkoveljien edustusjoukkueen tavoitteena nousu 2. divisioonaan

Nummelan Kiekkoveljet perusti kuluneelle jääkiekkokaudelle oman edustusjoukkueen, joka aloitti taipaleensa jääkiekon 3. divisioonasta. Kauden kuluessa joukkueen tavoite on tarkentunut ja nyt tavoitteena on nousu 2. divisioonaan.

Jere Kauhanen ja Aleksi Colliander ottivat viime kesän lopulla yhteyttä ja halusivat tuttujen kavereidensa kanssa lähteä tosissaan pelaamaan kiekkoa. Otimme hommasta kopin ja siitä sai NKV:n edustusjoukkue alkunsa, toteaa seuran toiminnanjohtaja ja yksi NKV:n kantava voima Jesse Jokitalo.

Jokitalo korostaa, että kyseessä ei ole mikään ”Imperiumin vastaisku” Harjun Kiekolle, joka myös tekee todella arvokasta työtä paikallisen jääkiekon eteen.

– HAKI:n edustusjoukkue pelaa kotiottelunsa Lohjalla ja me haluamme luoda vahvaa kiekkokulttuuria myös Nummelaan. Toivottavasti nousemme tavoitteemme mukaisesti 2. divariin ja näin saamme ensi kaudelle mahdollisesti nauttia myös kiihkeistä paikallispeleistä. Molemmat seurat hyötyisivät tästä kiekkohuumasta, Jokitalo jatkaa.

NKV:n edustusjoukkueen kausi on sujunut erinomaisesti. Joukkue sijoittui kolmosen runkosarjassa hienosti toiseksi, ainoastaan pisteen runkosarjan voittajaa HC Ludwigia perässä. Joukkue pelasi runkosarjassa yhteensä 20 ottelua, joista voittoja kertyi 17 ja tappioita ainoastaan kolme.

Pudotuspeleissä upeat esitykset jatkuivat ja viikonloppuna joukkue taisteli 3. divisioonan mestaruudesta Etelä-Vantaan Urheilijoita vastaan. Kaksiosaisessa loppuottelusarjassa EVU oli niukasti parempi otteluvoiton 1 – 0.

Kysyntää aktiiviselle paikalliselle jääkiekolle Nummelassa löytyy selvästi, sillä viime perjantaina NKV:n kotiottelua oli Esbecon- Areenalla seuraamassa ”täysi tupa” eli lähes 350 katsojaa.

Perjantain ottelu päättyi tasalukemiin 2 – 2, sunnuntain vieraspelissä NKV kärsi kirvelevän tappion maalein 6 – 2 ja näin EVU vei kolmosen mestaruuden.

Joukkueen kauden aikana muodostunut tavoite, nousu 2. divisioonaan, on kuitenkin edelleen tähtäimessä.

Viikonloppuna 3. divisioonan voitosta taistelleet kaksi parasta joukkuetta, NKV ja EVU, taistelevat noususta 2. divisioonan viimeisen joukkueen, Vuosaaren Viikingit -joukkueen, kanssa.

Nousija ratkaistaan pelaamalla kaksinkertainen sarja, näiden kolmen joukkueen kesken, ja sarjan kaksi parasta joukkuetta pelaavat sitten ensi kaudella kakkosessa.

Kauden ratkaisupelit ovat siis edessä. Pelit alkavat jo ensi viikonloppuna.

– Nyt jos koskaan tarvitaan kotiyleisön tukea. Toivottavasti mahdollisimman iso joukko vihtiläisiä jääkiekon ystäviä tulee tukemaan meitä tavoitteemme saavuttamisessa, Jokitalo vinkkaa.

NKV:n edustusjoukkueen valmennuksesta vastaa Jorma Leander, joka on varmasti kaikille vihtiläisille jääkiekon ystäville tuttu mies. Leanderilla on valmennuksesta pitkä kokemus niin Harjun Kiekossa kuin edeltäjässä NuPS Hockeyssakin.

Apuna Leanderilla on valmennuksessa Jani Collin, joka on niin ikään tuttu mies vihtiläisestä jääurheilusta.

– Hieno päättynyt runkosarja ja pudotuspelit takana. Joukkueen pelitapa on kauden aikana kehittynyt hienosti ja yhteispeli on saumatonta. Nyt mennään täysillä päätyyn asti ja ensi kaudelle toivottavasti jatkamme kakkosessa, Leander sanoo.

– Kun loppukesästä ensimmäistä kertaa tulin joukkueen harjoituksiin mukaan niin heti näki, että porukalla oli tekemisen meininki ja tosissaan oltiin mukana, Leander jatkaa.

Joukkueen lopullinen tavoite on kauden aikana tarkentunut ja tässä kokeneen valmentajan kokemus on päässyt hienosti esille. Kauden aikana tavoitetta on tarkennettu peliesitysten mukaan.

– Ensimmäinen tavoite oli pääsy pudotuspeleihin ja siitä sitten askel kerrallaan kohti nousukarsintaa, Leander kiteyttää.

Joukkueen kapteenina ja joukkueenjohtajana on kuluneella kaudella toiminut nummelalainen Jere Kauhanen, joka on myös omalla esimerkillään johtanut joukkuetta.

– Tähän asti kausi on ollut suunnitelmien mukainen, mutta kyllä meillä vielä ne kauden tärkeimmät pelit ovat edessä ja ne vielä hoidetaan kunnialla maaliin, Kauhanen toteaa.

– Joukkueessa on hyvä henki ja nuori ”nälkäinen” porukka vahvistettuna muutamalla kokeneella konkarilla. Hyvä henki on näkynyt niin pukukopissa kuin jäällä, Kauhanen jatkaa.

Hyvin on joukkueen kapteeni esimerkkiä joukkueelle näyttänytkin. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä Kauhanen sijoittui runkosarjan osalta neljänneksi tehoilla 14+19 eli 33 tehopisteellä. Joukkueen pistepörssin ykkönen oli Rikhard Badorek tehoilla 20+30.

NKV:n osalta karsintapelit 2. divisioonaan noususta alkavat tulevana lauantaina 11.3. jälleen vieraspelillä EVU:a vastaan ja heti sunnuntaina 12.3. vastaan asettuu Nummelassa, Esbecon- Areenalla, Vuosaaren Viikingit.

Nousukarsinnan ottelut NKV:n osalta: la 11.3. EVU – NKV, su 12.3. NKV – Viikingit, la 18.3. NKV – EVU, su 19.3. Viikingit – NKV.