Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Toimittajalta Marja Keski-Luopa Ketä äänestät, vihtiläinen? Kymmenen "omaa" ehdolla – Muistatko edelliset kansanedustajamme?

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa kahden viikon päästä, keskiviikkona 22.3. ja kestää tiistaihin 28.3. Ja varsinainen vaalipäivähän on sunnuntai 2.4.

Joko tiedät ketä äänestät? Äänestätkö vihtiläistä ehdokasta? Oletko tehnyt Vihdin Uutisten vaalikoneen?

Vihdissä on aina eduskuntavaalien edellä puhuttu äänten keskittämisestä "omille" ehdokkaille, mutta eipä siinä ole oikein onnistuttu.

Vihtiläisissä ehdokkaissa on kyllä valinnanvaraa: heitä on kymmenen. Itse olen ollut vihtiläinen yli 40 vuotta ja aina äänestänyt vihtiläistä eduskuntavaaleissa.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen (kesk.) oli kansanedustaja kauden 2015–19, mutta viime eduskuntavaaleissa hän jäi liki 3 800 äänellä puolueensa ensimmäiseksi varakansanedustajaksi Uudellamaalla. Viljanen on nyt ehdolla eduskuntaan viidettä kertaa.

Olen aina äänestänyt vihtiläistä eduskuntavaaleissa.

Kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Veli-Matti Laitinen (ps.) on kolmatta kertaa ehdolla eduskuntaan. Vuoden 2019 vaaleissa hän sai hitusen yli 2 000 ääntä.

Kunnanvaltuutettu Heidi Seppälä (r.) on ehdolla toista kertaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen (kok.) on ensi kertaa ehdolla.

Kunnanvaltuutettu Eeva Hiila (sd.) pyrkii myös enimmäistä kertaa eduskuntaan

Ensikertalaisia ovat myös kunnanvaltuutettu Hanna Nevantausta (vas.) ja varakunnanvaltuutettu Matti Saarni (vihr.).

Varakunnanvaltuutettu John Remes (kd.) on ensi kertaa ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä. Vuoden 2007 vaaleissa hän oli ehdolla Helsingin vaalipiirissä.

Vihtiläisiä ehdokkaita ovat myös Jari Miranda (liik.) ja Tom Anteroinen (vkk.).

Kaksissa viime eduskuntavaaleissa, 2019 ja 2015, oli 12 vihtiläistä ehdokasta.

Vanhemmat vihtiläiset muistavat, että takavuosina saimme Vihdistä läpi kaksikin kansanedustajaa kerralla. Päivi Varpasuo (kok) oli kansanedustajana 1985–95, Pekka Viljanen (kesk.) 1991–95 ja Markku Pohjola (sd.) 1987-91 sekä 1995–99. Merikukka Forsius oli ensin vihreiden, sitten kokoomuksen kansanedustaja 1999–2011.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Länsi-Uusimaan toimittaja.