Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin lukio valmistautuu kirjoituksiin – Salissa 192 paikkaa, neljä kilometriä kaapelia ja 400 verkkokytkentää

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 14.3. äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella.

Vihdin lukion ylioppilaskirjoituksissa kokelaita on kirjoittamassa suosituimmissa aineissa, kuten esimerkiksi A-kielessä ja matematiikassa, noin 173. Vihdin lukiossa opiskelee 550 opiskelijaa.

Paikkoja kokelaille on varattu Vihdin lukion ja Nummelanharjun koulun yhteiseen liikuntasaliin 192. Valvojia ylioppilaskirjoituksissa on 7. Lisäksi mukana on varavalvoja akuutteja tilanteita varten. Kokelaiden tietokoneen näyttöjen tulee olla valvottavissa, joten valvojat on sijoitettu liikuntasalin takaosaan.

Ylioppilaskirjoitukset mullistuivat vuoden 2016 syksyllä, kun ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet olivat mukana kirjoituksissa. Vuonna 2019 viimeisimpänä mukaan otettiin matematiikka. Vihdin lukiossa opettajat olivat ensin rakentamisvastuussa sähköisistä ylioppilaskirjoituksista. Viimeiset neljä vuotta rakentamisvastuu on ollut Opinsysillä.

– On iso apu, että Opinsys on ottanut vastuun rakentamisesta ja tekniikkaan liittyvistä asioista, rehtori Satu Nokelainen kiittelee.

Tuoleja saliin on tuotu 400 kappaletta ja pöytiä 200 kappaletta.

Rehtori Satu Nokelainen

Liikuntasalin tekniikan rakentaminen ylioppilaskirjoituksia varten aloitettiin kaksi päivää ennen kirjoitusten alkamista.

Markus Linna Opinsysistä oli maanantaina 13.3. viimeistelemässä paikkoja valmiiksi tiistaita varten.

– Palvelin tuodaan kassakaapista saliin ja simuloimme koetilanteen, jolloin näemme onko palvelin ja verkko kunnossa. Liikuntasalissa on yli neljä kilometriä kaapelia sekä 400 verkkokytkentää, Linna kertoo.

Teknisiä vikoja Vihdin lukion sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa ei ole toistaiseksi ollut.

– Verkko-ongelmat tai sulakkeen palaminen voivat olla esimerkkejä teknisistä vioista, Linna jatkaa.

– Jos häiriöitä tulee ja jotakin joudutaan korjaamaan niin tämä aika hyvitetään kokelaalle. Saliin pitää jättää 5 prosenttia varapaikkoja, jos opiskelijan tietokone hajoaa. Tällaisessa tapauksessa opiskelija saa toimivan koneen koulun puolesta, Nokelainen täydentää.

Vihdin lukion liikuntaryhmät ovat huolehtineet liikunnanopettaja Harri Urpilaisen johdolla kalusteiden siirtämisen saliin.

– Tuoleja saliin on tuotu 400 kappaletta ja pöytiä 200 kappaletta. Opintosihteeri on jakanut istumapaikat kokelaille satunnaisessa järjestyksessä tietotekniikkaa apuna käyttäen, Nokelainen jatkaa.

Kokelaiden erityistarpeet huomioidaan koepäivinä. Muun muassa pitkille opiskelijoille on järjestetty säädettävät tuolit ja pöydät. Muut terveydelliset seikat huomioidaan myös esimerkiksi istumapaikan sijoittelulla.