Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihti hakee palveluntuottajia Harrastamisen Suomen mallin Hobby Hour -toimintaan – Vihti ollut mukana hankkeessa vuodesta 2021 alkaen

Vihdin kunta hakee palveluntuottajia Harrastamisen Suomen mallin Hobby Hour -toimintaan. Harrastamisen Suomen mallissa tarjotaan lapsille ja nuorille mielekästä harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä koulujen tiloissa sekä lähiympäristössä, Vihdin kunta tiedottaa.

Vihti on ollut mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen malli- hankkeessa kevätlukukaudesta 2021 alkaen. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten harrastustoimijoiden sekä nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa.

Vihdissä hanketta toteutetaan Hobby Hour-harrastustuntien muodossa. Kuluvan lukuvuoden aikana on saatu yhdessä Harrastamisen Suomen mallin sekä koulukerho -hankkeen voimin käyntiin noin 70 harrastusryhmää. Toiminnassa on lukuvuoden alla ollut mukana lähes tuhat lasta tai nuorta.

Vihdin opetuspalvelut on hakenut hankkeelle jatkorahoitusta lukuvuodelle 2023-2024 ja siihen liittyvä suunnittelutyö käynnistyy huhti-toukokuun vaihteessa. Valtionavustuksen turvin harrastustuntien ohjauksesta maksetaan tuntikorvaus palveluntuottajalle ja osallistuvalle lapselle tai nuorelle harrastaminen on maksutonta.

Hobby Hour- harrastustuntien tavoitteena on tukea lasten, nuorten ja perheiden jaksamista tarjoamalla harrastusmahdollisuudet koulupäivien yhteydessä, jotta perheille jää enemmän yhteistä aikaa arki-iltoihin.

Lasten ja nuorten yksinolo koulupäivän jälkeen vähenee ja uusien kaverisuhteiden solmiminen mahdollistuu yhteisöllisen harrastustoiminnan kautta.

Harrastuksen järjestäjinä voivat olla urheiluseurat, kulttuuritoimijat, nuorisojärjestöt, kunnat ja muut harrastustoimintaa järjestävät yhteisöt sekä yritykset. Kunta voi palkata ohjaajaksi myös harrastuksesta innostuneen ja kokeneen yksityishenkilön. Harrastamisen Suomen mallissa korostetaan myös harrastustuntien laadun tärkeyttä. Ohjaajilla tulee olla substanssiosaamisen lisäksi kokemusta lasten ja nuorten ohjaamisesta.