Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Earth hour -tapahtuma Vihdin kirkossa – Lähes pimeässä kirkossa toteutetaan musiikki-improvisaatio

Maailmanlaajuista Earth houria vietetään Vihdin kirkossa lauantaina 25.3.2023. Tilaisuus alkaa reilun kaupan iltateellä klo 19.30. Samalla on mahdollisuus keskustella ympäristökysymyksistä, ja pohtia, mitä tarkoittaa Raamatun kehotus "viljellä ja varjella" luomakuntaa. Ympäristöahdistuksen sijaan tilaisuudessa halutaan herättää ympäristötoivoa yhdessä.

Vihdin kirkon kirkkosalissa alkaa noin kello 20.20 musiikkipitoinen tilanne, johon voi tulla myös suoraan. Valot sammutetaan Earth hourin alkamisen jälkeen klo 20.30. Lähes pimeässä kirkossa kuullaan Vihdin kamarikuoron laulua sekä toteutetaan yhteisöllistä musiikki-improvisaatiota, johon kaikki halukkaat voivat osallistua.

Tapahtumassa nautitaan luonnollisesta, akustisesta äänestä, joka soi hienossa Vihdin kirkon akustiikassa. Ilman sähköä toimivan oman soittimen voi ottaa halutessaan mukaan, ja paikalla on myös joitakin rytmi- ym. soittimia tarjolla.

Illan aikana on mahdollista kirjoittaa myös rukouksia tai ajatuksia ilmastotoivosta ja ne voidaan lukea tai laulaa. Osallistua voi myös vain kuuntelemalla, liikkumalla, tanssimalla – tai vaikka makaamalla kirkon penkissä.

Keskusteluun ja improvisaatioon johdattavat ympäristökasvattaja Jaana Mäkinen, teologi-muusikko Riitta Rönnqvist, kanttori Kaisa-Leena Hannikainen ja Vihdin kamarikuoron johtaja Jorma Hannikainen. Tilaisuudessa on mahdollista antaa lahja Yhteisvastuukeräykselle.