Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Galleria Pictorissa maisematutkimuksia Islannista ja Pyreneiltä – Tuula Närhisen töissä luonnonilmiöt ovat pääosassa

Galleria Pictorin uuden näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 18.3.2023 klo 14.00–16.00. Tuula Närhisen LOCAL -teossarjassa on maisematutkimuksia Islannista ja Pyreneiltä. Näyttely on Galleria Pictorissa esillä 18.3.–6.5.2023 välisen ajan.

Näyttelyn avaa Taideyliopiston Kuvataideakatemian dekaani Hanna Johansson.

Närhisen teosten ytimessä on taiteilijan, luonnon ja kuvausvälineiden yhteistoiminta. Sen avulla luonnonilmiöiden jättämät jäljet tallentuvat aistein havaittavaksi kuvallisiksi esityksiksi.

Galleria Pictorissa nähtävässä LOCAL-teossarjassa luonnonilmiöt on valjastettu tuottamaan kuvia itsestään. Maiseman erityispiirteet tulevat näkyviin tekniikoilla, jotka kartoittavat kasvillisuuden värejä, kivilajien sävyjä sekä ilman ja veden virtauksia.

Näyttelyn teossarjat ovat tulosta kahdesta taiteilijaresidenssistä. Syksyllä 2014 ja keväällä 2016 Närhinen työskenteli kuukauden ajan Pyreneiden vuoristossa Farreran kylässä. Vuoden 2017 huhtikuussa hän vietti muutaman viikon Seyðisfjörðurissa

Islannin itärannikolla. Teossarjat ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Galleria Pictorissa.

Tuula Närhisen teoksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä 1990-luvun alusta asti. Hän on saanut lukuisia palkintoja, kuten Kuvataiteen valtionpalkinnon 2021 ja Below Zero -palkinnon 2019. Tänä vuonna Närhisen teoksia nähdään Helsinki

Biennaalissa. Närhinen (s. 1967) on koulutukseltaan kuvataiteen tohtori ja arkkitehti.