Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Hiidenvesi kiinnostaa vihtiläisiä – Averia-ilta ja Hiidenvesi-ilta saivat väen liikkeelle

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoimat hankkeet järjestivät kaksi Hiidenveteen liittyvää yleisötapahtumaa helmi-maaliskuun aikana: 15.2. Herrakuntatalolla Herrakunnalla sekä 14.3. Vihdin Kinossa Vihdin kirkonkylässä, tiedottaa LUVY.

– Live-tilaisuuksille on selvästi tarve. Järjestetyissä tilaisuuksissa on henkinyt tyytyväisyys perinteisten live-tapaamisten paluuseen korona-ajan etäyhteystapahtumien oheen ja useampi osallistuja on tullut kysymään vesienhoitoon liittyvän tupaillan järjestämistä oman kylän ja järven alueelle, kertoo LUVYn hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä.

Averia kuuluu Hiidenveden valuma-alueeseen ja Averia-illassa Herrakunnalla esiteltiin järvelle vastavalmistunut kunnostussuunnitelma, järven kalastoa, purojen virtavesikunnostuksia sekä maatalouden vesienhoitokosteikoita ja kaksitasouomia. Tapahtuma veti Herrakuntatalon tuvan täyteen Averian lähialueen maanomistajia sekä asukkaita.

Hiidenvesi-ilta on jo perinteeksi muodostunut tilaisuus. Tänä vuonna Hiidenvesi-ilta järjestettiin livetapahtumana ja näyttävästi elokuvalla höystettynä Vihdin Kinossa. Ennen illan elokuvaa tarjolla oli kahvien lisäksi LUVYn asiantuntijoiden lyhyitä esitelmiä Hiidenveden kunnostukseen liittyvistä vesienhoitohankkeista ja toimenpiteistä.

Esityksissä kuultiin muun muassa pienten purojen ja norojen tärkeydestä järven hyvinvoinnille, fosforin kiertokulusta Hiidenvedessä, järven matalien alueiden hoitokalastamisesta ja jopa ruoppauksesta.

Illan kruunasi Järven tarina -luontodokumenttielokuva, jonka on ohjannut ja tuottanut Marko Röhr ja Kim Saarniluoto. Tapahtumaan oli ilmoittautunut noin 40 ihmistä.

– Kivaa, että tällainen tapahtuma järjestettiin ja uudenlaisella tavalla, Vihdin Kinon yrittäjät Merja Leino ja Tauno Stick totesivat Hiidenvesi-illassa.

Tapahtumia olivat järjestämässä LUVYn koordinoimat Hiidenveden kunnostus -hanke, LUMME-hanke, LUUVIRSU-hanke, PienvesiHelmi-hanke, Hoitokalastuksen tehostamishanke, HOLA Lake II -hanke ja Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto.

Jatkoakin on luvassa: Hiidenveden alueella järjestetään tulevana vuonna ainakin mm. Lehmijärvi-ilta Lehmijärven ja Hongistonpuron kunnostussuunnitelmien esittelemiseksi sekä viljelijöille pellonpiennartilaisuus. LUVYn on tarkoitus osallistua myös paikallisiin tapahtumiin, kuten Vihdin Wuosisatamarkkinoille ja Karkkilan rautapäiville.