Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Mikä Vihdin luonnossa on arvokasta? Kerro se Vihdin kunnalle ja vaikutat LUMO-ohjelman sisältöön

Vihdin kunta on laatimassa kunnan strategian mukaisesti luonnon monimuotoisuusohjelmaa (LUMO-ohjelma).

Ohjelman tavoitteiden myötä edistetään niin suojelualueiden kuin myös muiden alueiden, kuten esimerkiksi kuntalaisten lähivirkistysalueiden monimuotoisuutta. Vihdin LUMO-ohjelma keskittyy kunnan omistamiin maihin, tiedottaa Vihdin kunta.

Kunta pyytää kuntalaisia sekä muita tahoja kertomaan nyt näkemyksiään siitä, mikä Vihdin luonnossa on itselle arvokasta. Ehdotukset saavat olla vapaamuotoisia, keskittyen esimerkiksi tiettyihin luontokohteisiin tai laajempiinkin teemoihin tai alueisiin. Kommenteissa saa myös mielellään kertoa, mitä kokee tärkeäksi kunnan tekemässä monimuotoisuustyössä ja mihin asioihin toivottaisiin muutoksia. Kysely tehdään Vihdin kunnan nettisivuilta löytyvällä verkkolomakkeella. Kysely on avoinna 2.4.2023 asti.

Vihdin LUMO-ohjelman aloitusseminaari pidettiin 28.2.2023.

Luonnon monimuotoisuusohjelman tavoitteena on turvata sekä kehittää Vihdin luonnon monimuotoisuutta.

Luonnon monimuotoisuudella tarkoitetaan elollisen luonnon monimuotoisuutta, joka pitää sisällään ekosysteemien ja lajien monimuotoisuuden sekä myös lajien sisäisen perinnöllisen vaihtelun.

LUMO-ohjelman tuloksena tunnistetaan kunnan alueella olevat alueet ja arvot, joiden vaaliminen on merkittävää.

Kunnanvaltuuston hyväksymässä Vihdin kunnan strategiassa haluamme edistää luonnon ja ympäristön hyvinvointia sekä mahdollistaa luonnon monimuotoisuuden säilymisen. Vihdin kunta haluaa huolehtia vesistöjen kunnostamisesta yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa sekä tukea maatalouden vihreää siirtymää.