Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin uimahalli nyt jälleen avoinna – Kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen kertoo syyn kolmen päivän sululle

Vihdin uimahalli on auennut tänään torstaina 23.3. normaalisti. Kello 12.00 sisälle on päässyt ennakkoon ladatulla rannekkeella ja klo 13.00 aukeaa uimahallin kassa.

Vihdin uimahalli oli suljettu varotoimenpiteenä, kun vesinäytteestä löytyi kohonnut pesäkeluku. Tästä syystä uimahallin arveltiin pysyvän suljettuna vielä torstaina 23.3.

Alkujaan Vihdin uimahallin ovien arveltiin olevan suljettuina keskiviikkoon 22.3. asti. Vihdin kunta tiedotti asiasta maanantaina verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Syyksi kerrottiin tekninen vika.

Uimahallin tilanne ihmetytti lukijaa, joka lähetti hallilta myös kuvan Länsi-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimitukselle. Kuvassa näkyvässä tiedotuspaperissa sanotaan uimahallin avautuvan aikaisintaan torstaina 23.3.

Vihdin Uutiset tavoitti tiistaina Vihdin kunnan teknisen johtajan Matti Kokkisen kertomaan uimahallin sulkemiseen johtaneista syistä.

– Uimahalli suljettiin varotoimenpiteenä, kun vesinäytteessä oli kohonnut pesäkeluku. Tämä havaittiin säännöllisesti tehtävissä vesianalyyseissä, Kokkinen kertoo.

Hän kertoo, että vedenlaadun perustutkimus tehdään kahdesti päivässä ja laajempi laboratorioanalyysi viranomaisohjeiden mukaisesti kerran kuukaudessa.

– Uusintanäytteet on otettu eilen (maanantaina) ja toimitettiin laboratorioanalyysiin. Niinpä jos pesäkeluku on laskenut normaalille tasolle, voidaan halli saada auki torstaina. Veden kloorausta tehostetaan joksikin aikaa, Kokkinen sanoo.

Kokkinen toteaa myös Vihdin uimahallin kävijämäärien nousseen. Kunnan tilinpäätöksen mukaan uimahallissa kävi vuonna 2021 asiakkaita 22 394 ja viime vuonna 37 925.

– Normaalit ohjeet huolellisesta peseytymisestä ennen altaaseen menoa, Kokkinen muistuttaa.

Edit. 21.3. 16.30: Juttua päivitetty. Juttua päivitetty 22.3.2023 kello 14.55. Juttuun lisätty päivitetty tieto kiinnioloajasta. Juttua päivitetty 23.3. kello 12.05. Lisätty Vihdin uimahallin aukeaminen torstaina 23.3.