Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Tehtaan Hotellin yrittäjä Leena Hasselman: "Pidän työn monipuolisuudesta erittäin paljon"

Essi Harju

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Aloitin Tehtaan Hotellin yrittäjänä tammikuussa 2019. Tämä on toinen yritykseni: edellinen oli suomalainen ravintola Pariisissa, Ranskassa 2000-luvun alussa.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Monen asian summana. Työni järjestöjohtajana oli saapunut risteyskohtaan. Tarjous ryhtyä starttaamaan uutta mielenkiintoista palvelukonseptia ja samalla kehittämään Karkkilaa tuli kreivin aikaan. Koulutukseni ja työkokemukseni innostivat minut tarttumaan tähän haasteeseen.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työaikani ovat joustavat. Tavallaan hotellin pyörittäminen on 24h työtä, tavallaan taas sesonkipainotteista. Pystyn merkittävästi vaikuttamaan työaikoihini, koska meillä on aivan erinomainen henkilökunta.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Yleensä astun keittiön ovesta sisään ja tarkistan pesukoneen ja kuivurin tilanteen. Käyn tervehtimässä työntekijöitä ja selvitän, missä milläkin osastolla mennään. Jossain vaiheessa päivää ehdin myös toimistooni saakka.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Monenlaisia asioita: asiakaskontakteja, henkilöstöhallintoa, laskujen maksua, laskuttamista, tuloksen seurantaa, harjoittelijoiden ohjaamista jne. Jos henkilöstöä puuttuu esimerkiksi ravintolasta tai siivouksesta, paikkaan myös siellä. Pidän työn monipuolisuudesta erittäin paljon.

Ehditkö pitää taukoja?

– Ehdin, talvella. Kesällä vähemmän. Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen on haaste, kuten monella muullakin yrittäjällä. Opettelen sitä edelleen. Mutta taidan olla luonteeltani aika kokonaisvaltainen ihminen – kun töitä on, niitä tehdään kelloon katsomatta.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Pohdin seuraavan päivän asioita, lukitsen ovet ja aktivoin hälyttimet. Koetan jättää hommat taakseni ja irrottaa ajatukset työstä.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Harjoittelen hyötyliikunnan lisäämistä päivään. Matkustan aina kun voin, joko kotimaassa tai ulkomaille.

Mikä on työssäsi parasta?

– Monipuolisuus ja kokonaisvaltaisuus. Se kuuluisa yrittäjän "vapaus". Päätän itse milloin teen työni – toki asiakkaiden tarpeet ajavat oman ajan edelle, luonnollisesti.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Riskin sietäminen muuttuvassa markkinatilanteessa. Uuden majoitus- ja ravitsemisalan yrityksen perustaminen juuri ennen korona-aikaa on ollut mielenkiintoinen vuoristorata. Liikeideaa on rustattu uusiksi moneen kertaan, ja joustavuutta tarvittu sekä henkilökunnalta että omistajilta. Karkkilan nousu matkakohteena ja yrittäjien välinen yhteistyö tekevät tulevaisuudesta kuitenkin hyvin positiivisen. Uskomme, että Karkkila-Högforsin kasvu matkailukohteena on vasta alussa.

Yrittäjä tutuksi -sarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Vastausvuorossa karkkilalaisen Tehtaan Hotellin yrittäjä Leena Hasselman.