Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläiset konsertoivat Espanjan Fuengirolassa – Lauluja kuultiin Merikannosta Malmsteniin

Espanjan Aurinkorannikolla, Costa del Solin alueella asuu talvisin lähes 30 000 suomalaista, joista suurin osa 80 000 asukkaan Fuengirolassa. Fuengirola on monelle vihtiläisellekin mieluinen paikka välttää Suomen talven pimeyttä ja kylmyyttä.

Helmikuun lopulla talvilomaviikolla kolme vihtiläistä päättivät viedä terveisiä lauluin ja sävelin Vihdin hankien keskeltä.

Pekka Lepistö, Tuula Kilpeläinen ja Vuokko Sivuranta järjestivät konsertin Fuengirolan Suomalaisessa Seurakuntatalossa, jossa Lepistö lauloi Kilpeläisen säestäessä häntä pianolla ja Sivurannan toimiessa tilaisuuden juontajana.

Ohjelmisto koostui lauluista Merikannosta Malmsteniin ja vähän muustakin. Sali oli täynnä yleisöä ja konsertti sai raikuvat aplodit ja kiitokset.

– Kannatti tulla, Ihana konsertti, Tällaista lisää, kuuluivat kommentit.

Suomalaisten sydämiin osuivat vahvasti laulut: "Kulkuri ja Joutsen", "Pennitön Uneksija", "Muuttuvat laulut" ja "Mistä löytäisin sen laulun". Yleisön jäi miettimään, muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan, kun juontaja sitä heiltä kysyi.

Kilpeläisen sormet juoksivat joutuisasti operettisäveliä Lepistön laulaessa komealla tenorillaan Rudolf Sieczynskin "Wien unelmien kaupunki" ja E de Curtisin "Palaja Sorrentoon". Yhteislauluna laulettiin kaikille tuttu hymni "Maa on niin kaunis". Tilaisuus päättyi Eino Leinon sanoihin Oskari Merikannon säveltämään "Oi, kiitos sä Luojani armollinen".

Konserttimatkallaan vihtiläiset tapasivat muitakin vihtiläisiä, onhan Fuengirolaan helppo tulla. Suora lento Helsingistä Malagaan, josta junalla puolen tunnin päähän Fuengirolaan.

Suomenkielisiä palveluja on kuten ravintoloita, kahviloita, parturi, kampaamo, lääkäri, auton vuokraamo, kiinteistövälitys, lukio ja seurakuntatalo sekä Suomela suomalaisten jäsenyhdistys, joka järjestää monenlaista harrastustoimintaa. Malagassa Suomen konsulaatti auttaa, jos vaikka passi katoaisi.

Menemme syksyllä ehkä uudestaan. Lepistölle paikka on ennestään tuttu, sillä hän oli jo konsertoinut edesmenneen kanttorimme Martti Kilpeläisen kanssa, jonka puolisokin oli ollut mukana. Juontajalle paikka oli uusi miellyttävä tuttavuus. Ajatuksena on myös uusia konsertti Vihdissä keväämmällä.