Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumi täyttää tiet Uudellamaalla – Nämä 2 asiaa tekevät nyt ajokeleistä haastavia

Talviset säät jatkuvat ennusteiden mukaan myös alkaneella viikolla, ja ajokelit ovat Fintrafficin mukaan tänään maanantaina huonoja aina Keski-Suomen korkeuksille saakka. Erittäin huonoja ajokelejä on luvassa alkuviikosta Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Hämeeseen, Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan.

Fintraffic kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Jo maanantaiaamun työmatkaliikenteessä on hyvä varautua siihen, että ajokelit ovat haastavat lumisateista ja pöllyävästä lumesta johtuen. Jotta liikenne saadaan sujumaan turvallisesti, niin muistetaan etenkin riittävän pitkät turvavälit edellä ajavaan sekä kelien mukainen nopeus, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki tiedotteessa.

Oman ajoreitin ajokelit, liikennemäärät ja liikennetiedotteet voi tarkistaa etukäteen Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta, joka on saatavissa sovelluskaupoista myös ilmaisena mobiilisovelluksena.

Myös Ilmatieteen laitoksen tiedotteen mukaan maan eteläosassa ja osin myös maan keskiosassa sataa tänään paikoin sakeasti lunta, ja ajokeli on ajoittain erittäin huono. Pohjoisessa kylmä ja verrattain selkeä poutasää jatkuu.