Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minkart – ikkunagalleriassa Vihdin kirkonkylässä Blyhte Smithin teoksia – Kasvoja ympäröivät kahvikupit, lampaat ja nukkumatti

Taiteilija Blyhte Smith on kiinnostunut ihmisten kasvoista ja niiden ilmeistä. Hänen maalauksensa koostuvat useista eri töistä, jotka hän ensin repii osiksi ja sitten yhdistelee yhdeksi kokonaiseksi kuvaksi. Teokset ovat kerroksellisia niin kuin elämä.

Minkart – ikkunagalleriassa Vihdin kirkonkylässä nähtävässä näyttelyssä Cause and Effect – syy ja seuraus nähdään kasvokuvia lyijykynätöinä. Tällä kertaa kerroksellisuus on nähtävillä kasvojen ympärillä. Naisen kasvoja ympäröivät lampaat, kahvikupit ja nukkumatti. Vaaka, rukoussauvasirkka ja maitovalas taas kertovat omaa tarinaansa.

Näyttelyn teoksista osa on syntynyt kuumetaudin aikana. Taiteilija ei omien sanojensa mukaan voi lakata taiteilemasta ja maaleja ei voi tuoda sänkyyn. Lyijykynän taas voi.

Voikin sanoa, että Blythe Smithin teokset ovat omaelämänkerrallisia ikään kuin taltiointeja sen hetken ajatuksista. Ajatuksia tukevat havainnot ympäröivästä elämästä, arkipäivän kamppailuista ja hyvien pyrkimysten sekä ohjeiden maailmasta.

Blyhte Smithin teoksissa kieli, ajattelu ja kuvat yhdistyvät inhimilliseksi kokonaisuudeksi. Teoksia on miellyttävä katsoa. Kuitenkin niiden monimuotoisuus ja merkityksellisyys avaavat ajatuksia miellyttävään ja epämiellyttävään, kuten toimivan taidekokonaisuuden kuuluukin.

Blyhte Smith on kuvataiteilija ja taiteen maisteri. Hänet valittiin vuonna 2020 Migraine World Summitin vuoden taiteilijaksi. Palkintotilaisuus pidettiin New Yorkissa. Blyhte Smith oli Ikkunagalleriassa edellisen kerran syyskuussa 2021 näyttelyllään La Protagoniste – Päähenkilö.

Näyttely on esillä Minkart – ikkunagalleriassa 5.3. - 21.4.2023. Ikkunagalleria on aina auki. Gallerian valot ovat päällä kello 8.00 – 21.00. Galleria löytyy Vihdin kirkonkylästä osoitteesta Niuhalanraitti 23.